2009-08-05 13:48:39• hírek • MTI/AP/dpa

Vesztett a lottón az olasz városka

Vesztett a lottón az olasz kisváros, Ficarra, amelynek önkormányzata pénzhiánya okán végső megoldásként lottózni kezdett. Viszont még többet nyerhet a következő húzáson, mivel senkinek sem lett telitalálata.

Itáliában a Superenalotto halmozott főnyereménye "egyre rekordabb": a keddi sorsolás után már 119 millió euróra nőtt. Az összeg január óta halmozódik, s ha a következő három húzáson sem viszik el a már most második legnagyobb európai jackpotot, megdőlhet az európai lottótörténet rekordja.

Basilio Ridolfo, a szicíliai Ficarra polgármestere jóval a keddi húzás összehívta a képviselőtestületet, és megszavaztatta őket arról, hogy szerényke tanácsosi tiszteletdíjukból adjanak fejenként 115 eurót a nemes célra. Ez nem csekély hozzájárulás, mivel a polgármester 400 eurós, a képviselők pedig 200 eurós havi tiszteletdíjban részesülnek.
A helyhatósági lottózás a forrásokat kezelő felettes hatóságok provokálásaként is indult. A helyiek lelkesen fogadták és a tervet is, mely szerint, ha nyernek, a pénz fele a település kasszáját gyarapítja, másik felét pedig egyenlő arányban szétosztják a nagyjából kétezer ficarrai között.

Egyelőre nincs mit szétosztani, de csütörtökön újabb húzás lesz a lottón. Hogy Ficarra tovább játszik-e, és ha igen, mennyivel, arra nem tért ki az AP amerikai hírügynökség, és arra sem, hogy mennyit vesztett eddig a városka a "rossz húzással".

Az olasz lottó történetének eddigi legnagyobb, kereken 100 millió eurós nyereményét 2008 októberében vitte haza - Cataniába - egy szicíliai férfi. Az európai lottótörténet abszolút rekordját a szerencse egy spanyolországi kegyeltje tartja, aki idén májusban 126,2 millió euróval lett gazdagabb.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: