2007-07-24 13:33:53• hírek • István Löchli

Veszteséges termés

 Veszteséges volt az idei dinnyetermesztés a megyebeli gazdáknak.
 Igen csekély hasznot hozott idén a dinnye a termelők számára, ugyanis sokkal többet kellett befektetniük, mint amennyit a korábbi években költöttek a jó termés érdekében, illetve az időjárás sem kedvezett ennek a nagy vízigényű gyümölcsnek – nyilatkozta a Szatmár.ro-nak Nagy István őstermelő.
 
Az idei nagy szárazság miatt azokon a területeken, ahol nem öntözték a termőföldet, ott silány minőségű dinnye lett. Itt maximálisan egy dinnye 3-4 kilós nőtt, ugyanis a szárazság miatt nem tudott annyi nedvességet felvenni a talajból, mint amennyire szüksége volt. Azokon a területeken ahol egyfolytában öntöztek, ott nagyobb, átlagos méretű dinnyék teremtek, de ilyen erős napfénynél a termés több mint fele megégett, illetve az öntözés is igen sokba kerül a termesztők számára. A megégett dinnyéken, melyeken egy sárga folt éktelenkedik, azokat vagy nem tudják eladni, vagy jóval áron alul értékesíthetik, ugyanis ízük nem olyan jó mint az egészséges termésé. Többen a megyebeli őstermelők közül, annak érdekében, hogy vevőket megtartsák, idén Magyarországról vásároltak dinnyét, és csekély haszon ellenében a szatmári piacokon árulják, hogy legalább jövőre az a vevőköre mely éveken át hozzájárt megmaradjon.
 
Amennyiben nem változik az időjárás, több termelő szerint nem fogja megérni a dinnyetermesztés, és akkor mindenki vásárolhat a nagy áruházak egészségtelen termékeiből.
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: