2009-03-31 16:14:54• hírek • Szatmar.ro

Veszteséges lehet a Magyar Nagydíj

A jelenlegi majd egy milliárdos bevétel két év alatt fél milliárdos veszteségbe mehet át.

A legnagyobb ellenzéki párt azt szeretné, hogy a sportért felelős Önkormányzati Minisztérium kezdjen el tárgyalni a Magyar Nagydíj jogdíjáról az azt birtokló FOA-val, különben igen sokba fog kerülni az államnak az esemény megrendezése.

 

A Magyar Nagydíj 2008-ban még 770 millió forint bevételt hozott a magyar államnak, ám egy hatástanulmány szerint ez 2011-re 580 milliós veszteséggé változhat, amennyiben a jelenlegi folyamatok nem állnak le. Az előrejelzett veszteségek egyik oka a forint árfolyamának a dollárral szembeni zuhanása: míg a licencjogról szóló szerződés megkötésekor egy dollár 160 forintot ért, addig napjainkban 231-et.

A másik ok, hogy a szerződés szerint a jogdíjak összege évente 10%-al növekedik. Ez azt jelenti, hogy amíg 2008-ban 18,2 millió dollárt kellett fizetni a FOA-nak a futam megrendezésére, addig 2016-ban ez az összeg 39 millióra emelkedik.

Az ellenzék azt szeretné, hogy a kormány egyezzen meg Bernie Ecclestone-al, hogy a 10%-os növekedést 5%-ra csökkentsék.A Hungaroring madártávlatból

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: