2012-02-22 15:15:07• hírek • Póti Orsolya

Veszteséges a megyei egészségbiztosítási pénztár

A Szatmár Megyei Egészségbiztosítási Pénztár vezetősége február 22-én tartott sajtótájékoztatót, melynek keretében ismertette a 2012-es évre szóló költségvetést, valamint az egészségügyi szolgáltatókkal kötött új szerződések számát. A megyei pénztár közel 30 millió lejes veszteséggel számol - tudtuk meg Rodica Popdantól, a pénztár elnökétől.

A megyei egészségbiztosítási pénztár a januári hónapban kötötte meg a finanszírozási szerződéseket az egészségügyi szolgáltatókkal. Erről Curta Mihaela, a pénztár egyik vezető munkatársa tájékoztatta a szatmári sajtó képviselőit.

Curta elmondta, ez elmúlt hónapban összesen 154 szerződést kötöttek a családorvosokkal (a megyéből összesen 181 családorvossal), 24 szerződést a járóbeteg rendelőkkel, 71 szerződést a fogászati klinikákkal, 16 szerződést laboratóriumokkal és röntgenvizsgálatot végző rendelőkkel, hármat az ambuláns rehabilitációs ellátókkal, 5 szerződést kórházakkal, egy szerződést sürgősségi betegszállításra, 84 szerződést gyógyszertárakkal, 9 szerződést otthoni beteggondozókkal, valamint 62 szerződést kötöttek orvosi segédeszközök beszerzésére.

Mint kiderült, a Megyei Egészségbiztosítási Pénztárnak még nincs szerződése urológus szakorvossal, valamint kevés vidéki fogászati rendelővel - összesen tizenkettővel - sikerült megállapodniuk. A képalkotó diagnosztikai vizsgálatok kapcsán Dr. Suta Otilia elmondta, az elmúlt év során összesen 3630 páciens részesült ingyenesen magas színvonalú vizsgálatban: 2687 CT-t és 943 mágneses rezonancia vizsgálatot számoltak el.

A pénztár 84 gyógyszerszállítóval kötött szerződést, ami összesen 119 gyógyszertárat jelent. Az egészségügyi minisztérium határozata értelmében Szatmár megyében 2012-ben 1673 kórházi ágy fenntartására kötöttek szerződést.

A Megyei Egészségbiztosítási Pénztár teljes bevétele erre az évre 133.353.000 lej, azonban az összkiadás eléri a 162.459.000 lejt, ami közel 30.000.000 lej veszteséget okoz, amelyet az Országos Egészségbiztosítási Pénztár fedez.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: