2009-11-12 12:19:01• hírek • Szatmar.ro

Veszteséges a Belga Nagydíj

Felváltva rendeznének a belgák, eladná terveit a Toyota.

Hockenheim és Fudzsi után a Belga Nagydíjnak otthont adó Spa-Francorchamp is komoly anyagi gondokkal küszködik és az alternatív rendezés gondolatával kacérkodik. Előző két helyszínnek nem jött be ez  a megoldás.

Az idén mindössze 50 ezer néző tekintette meg a helyszínen a Belga Nagydíjat, ami két ezres visszaesést jelent 2008-hoz és 12 ezrest 2007-hez viszonyítva. Ennek fényében az sem meglepő, hogy idén a szervezők 5,13 millió eurós veszteséget gazdálkodtak össze, ami 1,3 millióval több, mint a tavaly.

Jean-Claude Marcourt, Vallon régió gazdasági minisztere többször is felszólította a rendezőket, hogy találjanak megoldást a pénzügyi mérleg kiegyenlítésére és a verseny életképessé tételére. A Belga Nagydíj szervezői felvetették az ötletet, hogy  minden második évben rendezhetnének futamot  a Nürnburgringgel felváltva.  Ez a megoldás nem lenne példa nélküli, ám az eddigi esetek nem túl biztatóak. Hockenheim pont a Nürnburgring mellől hátrált ki anyagi okok miatt, míg Japánban Fudzsi „hagyta cserben" Szuzukát.



A pilóták egyik kedvence, Spa-Francorchamp


Érdekes hírrel állt elő mellesleg a Le Parisien napilap, ami igen negatív hatással lehet a következő szezonra. A francia lap úgy tudja, a Forma1-ből kiszálló Toyota eladná a 2010-es idényre elkészült autójának optimalizált terveit és a USF1 valamint a Manor máris érdeklődését mutatta.

A „régi csapatok" egy ideje azt hajtogatják, az újoncok nem lesznek képesek működőképes autót kiállítani az új szezon első futamára és ez az esetleges érdeklődés ezt támasztja alá.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: