2010-07-23 18:00:29• hírek • Póti Orsolya

Vesztegzár a Sárkány Fürdőben

Több ezer romániai látogatót vonzanak a magyarországi fürdők. A strandhiány miatt főleg a szatmáriak látogatják ezeket a létesítményeket. Azonban odaát sem működik minden tökéletesen: az elmúlt hétvégén hosszabb áramszünet okozott gondot a nyírbátori Sárkány Wellness & Gyógyfürdőben.

A kelet-magyarországi fürdők kínálata tovább bővült idén nyáron: a nyírbátori Sárkány Wellness & Gyógyfürdő májusban nyitotta kapuit a kikapcsolódni és szórakozni vágyók előtt. A hétvége folyamán sajnálatos eset borzolta a kedélyeket a fürdőben; hosszú áramkimaradás miatt több kellemetlenség érte a vendégeket, akik közül néhányan visszakövetelték a belépőjegy árát.

Portálunkat Székely Orsolya fogorvos értesítette az esetről, de a Sárkány fürdő vezetője is részletes információval szolgált a történtekről. Székely Orsolya családjával és barátaival déli 12 óra körül érkezett a fürdőbe, ahol vihar miatt fél 1-kor áramszünet keletkezett. „Nagyon zsúfolt volt a fedett fürdő, hiszen a vihar elől mindenki bemenekült, azonban nem lehetett használni sem a wellness részleget, sem tusolókat. Szerencsére a rossz idő hamar véget ért, ezért mindenki újra kivonult a szabadba, de a létesítmény továbbra sem kapott áramot. A büfében nem volt elegendő étel, a fagylaltok megolvadtak és egyéb kellemetlenséggel is szembe kellett nézzünk. Hat óra tájékában meguntuk a fürdőzést, és haza szerettünk volna menni, de sajnos nem tudtunk, mert nem nyíltak az elektronikus szekrények, amelyben személyes dolgainkat, mint például az autókulcsot tároltuk. " - mondta el Orsolya.



A fürdő három szolgálatban lévő vezetője több alkalommal is hibajelentést adott le az E.ON Csoportnak, azonban azok csak délután 4 óra körül érkeztek ki a helyszínre. A csoportnak egy óra múlva sem sikerült elhárítania a hibát, ezért a mikrocsippel működő szekrényeket nem tudták kinyitni a távozni kívánó vendégek.

„Még nagyon az elején vagyunk a fürdő működtetésének, tudjuk, hogy nagyon sok mindenben még javítanunk kell, de megpróbáltunk mindent megtenni azért, hogy áram legyen. Többször is hívtuk a csoportot, akik egy ideig csak biztattak, majd mikor láttuk, hogy milyen nagy pánik keletkezett az öltözőkben, kihívtuk a tűzoltókat, akik este 7 órára megoldották a problémát. Több alkalommal is előfordult a területen rövidebb áramkimaradás, de arra nem gondoltunk, hogy hosszabb is lehet. Azért, hogy ne ismétlődjön meg a kellemetlen eset, beszereztünk a héten néhány generátort." - mondta el a Szatmár.ro-nak Móriczné Simánszki Ágnes a Sárkány fürdő vezetője.

Az öltözőben hat körül igen nagy pánik keletkezett, egy lengyel család feltörte a szekrényt, majd a rendőrség is megjelent, hogy meggátolja a vandalizmust. Körülbelül tizenkét személy visszakövetelte a belépőjegy árát, és sokan fellázadtak az eset miatt.

„Édesapám cukorbeteg, és inzulininjekciója a szekrényben volt. Nem gondoltunk arra, hogy nem lehet majd kinyitni a  szekrényajtót, ezért pánikba estünk, mert minden este 8 órakor meg kell kapja az adagot. Szerintem a vezetőség sokkal felelősségteljesebb magatartást kellett volna mutasson." - mondta el Orsolya.

Ilyen eset természetesen már több helyen is előfordult. Tény, hogy az említett létesítmény nem volt felszerelve az ilyen esetben szükséges eszközökkel, és nem tudta könnyen megoldani a problémát, de a közeljövőben egyre jobban törekszenek majd arra, hogy a vendégek elégedetten távozhassanak.


Az új fürdő hat órán keresztül áramnélkül maradt
Az új fürdő hat órán keresztül áramnélkül maradt


 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: