2020-01-26 07:31:05• hírek • Blikk.hu

Vesztegetési botrány: megszólalt Kökény Attila a jogerős ítélet után

Hiába a jogerős ítélet, Kökény Attila nem érzi magát bűnösnek a törtétek után. A zenész elmondta, ő hogyan emlékszik a történtekre.

A Blikk is megírta, hogy a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség közleményt adott ki Kökény Attila 2014-ben történt botrányával kapcsolatban: a Központi Nyomozó Főügyészség 2017. évi eredményes vádemelését követően a Fővárosi Ítélőtábla napokban kihirdetett ítéletével a vesztegetést megvalósító zenészt összesen 1.000.000 Ft pénzbüntetésre ítélte. A közlemény szerint az előadó 2014. évben 80.000 Ft készpénzt biztosított társainak, hogy azok a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren szolgálatot teljesítő pénzügyőrt azért vesztegessék meg, hogy a Törökországból hamis márkajelzésű ruházati termékekkel vámellenőrzésre jelentkező felesége poggyászait ne ellenőrizze. A vád szerint Kökény azt akarta, hogy az úgynevezett zöld folyosón engedjék át őket, kikerülve így a vámfizetési kötelezettséget a behozott termékek után.


Az üggyel kapcsolatban az első ítéletet 2019 áprilisában született, ám a vádhatóság nem volt elégedett a bíróság döntésével, így súlyosít ásért fellebbeztek a reptéri vesztegetés ügyében. Az új ítéletre közel egy évet kellett várni, ennek értelmében pedig 1.000.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezték Kökényt, aki annak ellenére, hogy nem érzi magát bűnösnek, elfogadta az ítéletet és kész kifizetni a büntetést.
 

„Amikor ez az egész megtörtént, azt gondolták a rendőrök, hogy én török cuccokkal kereskedek itthon, de az igazság az, hogy én soha életemben nem árultam sem ilyesmit, sem mást. Jöttek is keresni a ruhákat, de természetesen nem találtak semmit… Úgy keveredtem a dologba, hogy egy ismerősöm felhívott, van–e még ismeretségem a reptéren, mert a családjával bevásároltak törökben, én pedig segíteni szerettem volna" - nyilatkozta Kökény a Ripostnak az ítélet után. "Gondolom mindenki életszerűtlennek tartja, hogy amikor egy hétvégén tíz fellépésem van, akkor a parkolóban, csomagtartóból árulom a hamis cuccokat!”
 

Attila ügyvédje, dr. Bölcskei Zsolt szerint a zenész egy szerencsétlen szituáció miatt keveredett bele ebbe a cselekménysorozatba. Ennek ellenére napokon belül ki fogja fizetni a kiszabott pénzbüntetést.


További bulvárhírekért keresd fel a Blikk.hu oldalát.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: