2010-03-08 16:40:19• hírek • Kótai Levente

Vesztegel a Pannónia szálloda felújítása

Forráshiány miatt akadt el a nagyszabású felújítás.

Már 2 millió eurót fektetett be az épület felújításába a Beni Alex nevű vállalkozás, tudtuk meg Dinu But gazdasági igazgatótól. Ez az összeg a 400 ezer eurót igénylő tervek elkészítésére, illetve az épület statikai feljavítására volt elegendő. Gyakorlatilag a támfalakat illetve a tartó oszlopokat mindenütt meg lettek erősíteni. Ezek vastagságát öntött betonnal megkétszerezték.

A tervek szerint az eredeti 1902-es állapotára állítják vissza az épületet. Ez azt jelenti hogy a 70-es évek átalakításait teljesen eltörlik. Eltűnnek az előtérből leválasztott üzlethelyiségek, a hallban utólagosan kialakított félemeletet lebontják. A fémből készült beltéri elemeket fára cseréli vissza. Az eredetihez hű feljavítás alá kerül a homlokzat is: a régi burkolatot teljesen el kell távolítani, mert már omlás-közeli állapotban van.

A tervek a múlt század-elei állapotoktól annyiban térnek el, hogy a pincében kialakításra kerül egy konferencia terem, valamit újratervezték a szállodai szobákat. Ezek az épületrészek nem hordozták a műemlék sajátos jegyeit. Mintegy 76 szoba fogja várni a vendégeket, melyek felszereltsége négy csillagos ragyogást enged meg a szállodának.

A korábbi elképzelések szerint 2011-re be kellene fejezni a munkálatokat. A mostani csúszás miatt azonban nagy a valószínűsége annak, hogy a Beni Alex Kft. élni fog az egy éves hosszabbítási lehetőséggel. A cég vezetősége optimista, abban bíznak, hogy csak a szokásos év eleji pangás idézte elő gazdasági visszaesésüket, és hamarosan folytatni tudják a munkát.


A nagyterem továbbra is alkalmas bálok befogadására
A nagyterem továbbra is alkalmas bálok befogadására


Megerősített tartóoszlopok
Megerősített tartóoszlopok


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: