2010-02-17 17:14:49• hírek • Gozner Gertrud

Veszett fejsze a színházban

Február 19-én, pénteken 19 órai kezdettel a Szatmárnémeti Északi Színház Harag György Társulata bemutatja Michael Frayn Veszett fejsze című darabját. Az előadást az elismert, többszörös fesztiváldíjas magyarországi rendező, Mohácsi János állította színpadra.

Frayn fergeteges bohózata egy színházi társulatot mutat be, betekintést nyújtva a színfalak mögötti életbe is, civilben és színpadi szerepet játszva egyaránt láttatván az alkotókat. A poénok megszámlálhatatlan sorára kihegyezett előadás kiváló szórakozást ígér a szatmári közönség számára.

Amint a rendező a szerdai sajtótájékoztatón kifejtette, az előadás hatalmas kihívást jelentett mind művészi, mind technikai szempontból. A színészek részéről is emberpróbáló feladat a durván négy órás darabot eljátszani, úgy hogy közben szinte folyamatosan a színpadon vannak - tudtuk meg Mohácsi Jánostól. A díszlet is meghatározó elem az előadásnak, ennek hiányában gyakorlatilag nem lehet eljátszani a művet - tette hozzá a rendező.

Mohácsi igyekezett a negyven éve íródott angol színművet a szatmári viszonyokra adaptálni, sokszor a színészeket kérve fel, hogy saját mondataikkal helyettesítsék a szövegkönyvben olvasottakat. A rendező külön elismerő szavakkal illette a szatmárnémeti társulatot, Mohácsi János szerint bármelyik magyar színházban megállnák a helyüket.


Kovács Eszter segédrendező, Mohácsi János rendező, Mohácsi István dramaturg és Stier Péter ügyvezető igazgató


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: