2019-05-23 09:36:48• hírek • Nagy Tímea

Veszélyesen vezetünk! 120 közlekedési szabálysértés és egy halálos baleset 24 óra alatt

Csütörtök reggeli halálos baleset helyszíni képe
Csütörtök reggeli halálos baleset helyszíni képe

Szatmár megyében egyetlen nap alatt több mint száz közlekedési szabálysértés történt. Vajon, jogosan tartják vadnak nyugati szomszédaink a szatmáriak vezetési stílusát?

A Szatmár Megyei Rendőr-felügyelőség csütörtöki közleményében tették közzé a szerdai nap termését. Az összegzés szerint 120 szabálytalankodót értek tetten a megye útjain, s őket meg is büntették. A szabályszegésért kirótt összes büntetés összege 36 500 lej.

 

Nem csak gyorshajtókat füleltek le a rend őrei, hanem a közúti közlekedés biztonságát veszélyeztető sofőröket is megpróbálták kiszűrni, és felelősségre vonni. Az előzés vagy az elsőbbségadás törvényi előírásainak megsértése akár életveszélyes balesettel is járhat, mégis sokan vannak, akik megkockáztatják.

 

Szerdán 17 jogosítványt vettek el, ebből 10 esetben az autóvezető több mint 50 km/óra sebességgel haladta meg a zónában engedélyezettet. Mások "elfelejtettek" elsőbbséget adni a gyalogosoknak vagy a fő úton autózóknak, de akadtak olyanok is, akik szabálytalan előzésbe fogtak.

 

A szatmáriak veszélyes vezetési szokásait a közlekedésügyiek közleménye mellett a mostanában megszaporodó, emberi sérüléssel járó autóbalesetek száma is bizonyítja.

 

Nem volt ezt máskülönben csütörtök reggel sem, mikor Szatmárnémetiben, a Batizi úton halt bele sérüléseibe egy idős hölgy. A zebrán szeretett volna átkelni az út másik oldalára, de egy egri sofőr elcsapta. A 78 nő még a helyszínen életét vesztette, pedig a megfelelően jelzett, kitáblázott és felfestett gyalogos átkelőhelyen lépett az úttestre. A cikket erre a hivatkozásra kattintva olvashatja el.

 

Vigyázzunk magunkra és egymásra! Nem elég, ha csak a másik sofőr figyel oda!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: