2009-01-02 13:29:16• hírek • Szatmar.ro

Veszélyesek lehetnek az új szárnyak

A BMW pilótái szerint balesetveszélyesek az új szárnyak a Forma1-ben.

Mint ismeretes, a Forma1-ben komoly szabálymódosításokat léptettek életbe, melyek elsődleges célja, hogy megkönnyítsék az előzéseket, ezzel látványosabbá és izgalmasabbá téve a versenyeket.

 

Az egyik legfontosabb változás, hogy az első vezetőszárny 40 centiméterrel szélesebb lett, mint a tavalyi, ráadásul nyolc centivel lejjebb került.

Ezen változások könnyen lehet, hogy látványosabbá teszik a majd a sportágat, de nem biztos, hogy a kívánt értelemben. Legalábbis a BMW-Sauber két pilótája, Robert Kubica és Nick Heidfeld szerint. A német szerint az első szárnyak túlságosan szélesek és ez előzéseknél, harcoknál könnyen az ellenfél autójához érhet és letörhet. A pilótafülkéből a versenyző ugyanis nem látja a szárnyakat és idő kell, amíg megszokja az új méreteket.

Kubica szerint az új szárnyak miatt az autók meglehetősen viccesen néznek ki. De a lengyel szerint más gond is akadhat velük: az könnyen kivághatja az elől haladók hátsó gumiját, mert túlságosan széles, szélesebb mint az autók nyomvonala. „Az a cél, hogy könnyebb legyen az előzés, közben pedig az autóink épségére kell vigyáznunk. Itt valami nem stimmel.", mondta az idén világbajnoki címre törő lengyel pilóta.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: