2007-08-23 11:54:31• hírek • István Löchli

Rémhírek a hídjavításról

 Mennyibe is kerül a Decebal híd mozgási réseinek a rendbetétele?
 A csütörtöki tanácsülésen Ilyés Gyula polgármester elmondta, az utóbbi napokban mesébe illő elméleteket hallani a városban folyó munkálatokról, ezért  szeretett volna tisztázni néhány dolgot: a híresztelésekkel ellentétben nem egymillió eurót fizetett ki a város a Vegyépszernek a Decebal híd dilatációs, tágulási szerkezetének a rendbehozatalára, a munkálat ugyanis 82 ezer euróba került.

Szükséges volt a mihamarabbi felújítás, ugyanis amennyiben tovább várakoztak volna a munkálatokkal, olyan szerkezeti elváltozások keletkeztek volna a hídban, melyeket hosszadalmas munkálatokkal és óriási összegek kifizetésével lehetett volna rendbehozni. A polgármester elmondta, 1989-ben igen felületes munkát végeztek a Decebal hídon, ugyanis a nagy sietség miatt nem fordítottak figyelmet a tágulási résekre, hanem egyszerűen bebetonozták. Az évek óta tartó használat és a nagy gépjárműforgalom miatt, illetve a korábbi mulasztások miatt, gondok akadtak a híd szerkezetében, ezért sürgősen rendbe kellett hozni a mozgási réseket. A Decebal hidat 2002–ben már felújítatta a város, de az akkori kivitelező nem akart hozzányúlni a dilatációs résekhez, mondván, hogy nem az ő szakterületük.

A polgármesteri hivatal azóta keresi azt a kivitelező céget, mely el tudná végezni a munkálatokat. Szerencsére a Vegyépszer felvállalta, de ehhez szükséges volt a fél híd lezárása. Amíg a munkálatok tartanak, óriási forgalmi dugók keletkeztek a hídon, de a polgármester mindenkit nyugalomra int, nemsokára befejeződnek a szükséges felújítások, és mind a két sáv megnyílik a gépjárműforgalom előtt.

Az előzetes tervekkel ellentétben, két héttel tovább fognak tartani a munkálatok, de remélhetőleg utána valamelyest normalizálódni fog a közlekedés.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: