2009-09-16 11:51:44• hírek • Ferenczi Noémi

Veszélyes trolikábelek

Szerdán leszerelik a trolikábeleket a Decebal hídon, ugyanis újabb balesetet okoztak a használaton kívül lévő rézhuzalok.

Évek óta nem közlekednek trolik Szatmárnémetiben, viszont a trolikat árammal tápláló rézhuzalokat mostanáig nem szerelték le. Ennek egyszerű a magyarázata, tudtuk meg Simon Józseftől, a Transurban igazgatójától, hogy nagyon bonyolult procedúra árán lehet csak leszereltetni a huzalokat. Nem elég csupán a helyi tanács erre vonatkozó határozata, a munkálatokat sem lehet akármelyik cégre bízni, sőt a huzalok értékesítése is külön procedúra keretében történik - magyarázta Simon.

Ez az eljárás már jó ideje tart azonban nem egyszer okoztak már kellemetlenséget a trolikábelek, főleg a Decebal hídon. Legutóbb egy magas teherautó akadt bele a fenti kábelekbe. Szerencsére, személyi sérülés nem történt, viszont korábban erre is volt példa. Előfordult, hogy egy leszakadó rézhuzal megsebesített egy embert, de életveszélyes helyzet is kialakult, amikor egy teherautóra túl magasan volt felrakva egy régi Dacia, mely fennakadt a rézhuzalokon. Simon szerint, az ehhez hasonló magas szállítmánnyal megrakott járművek miatt akár az is megtörténhet, hogy a kábelt tartó oszlop kidől, ennek viszont beláthatatlan következményei lennének.

A közlekedési bizottság kedden hagyta jóvá a Transurban kérését, mely szerint szerda este, 9 órától 10 óráig, részben lezárják a Decebal híd forgalmát, hogy leszereljék a kábeleket. „Ez egy sürgősségi intézkedés, mellyel nem várhatunk addig amíg lebonyolódik a teljes leszerelés, hiszen nap mint nap veszélyforrást képeznek ezek a kábelek"- magyarázta Simon.


Évek óta nem közlekednek trolibuszok Szatmárnémetiben
Évek óta nem közlekednek trolibuszok Szatmárnémetiben


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: