2020-01-06 11:17:50• hírek • Szatmár.ro

Veszélyes terepen nagy odafigyeléssel motorozott Mani

Mint arról már beszámoltunk, Gyenes Emánuel, az Autonet Motorcycle Team versenyzője a motorosok közül a 48. helyen fejezte be, az idei Dakar-rali első etapját.
 

Eredményével maraton kategóriában a tízedik helyen áll, ott az első helyezett Jacupo Ceruttival szembeni hátránya 31 és fél perc. A Malle Moto kategóriában (amit Original by Motul néven találunk a verseny hivatalos oldalán) azonban ő az első helyezett! Ebben a kategóriában a versenyző szervizcsapat nélkül vesz részt a rallin, maga javítva a motorját.


Hétfő délelőtt a Facebookra posztolt rövid videójában beszélt az első szakasz tapasztalatairól. Mint kiderült, a Dakar-történelem leghosszabb kezdő etapján a 319 kilométeres speciális szakasz nem volt veszélyektől mentes, a köves terepen könnyen balesetet lehet szenvedni, egy-egy esés pedig komolyan roncsolja a járgányt - nem is beszélve a versenyző testi épségéről. Nagy szerepet kapott a tájékozódás, Mani pedig kétszer is hibázott, igaz, nem volt súlyos a helyzet: összesen nagyjából másfél percet vesztett ezzel.


Mani egyébként nagyon jól érzi magát, nem fárasztotta ki az első futam, ami nagyon jó, tekintve, hogy még 11 nap és több mint 7 ezer kilométer van még az idei versenyből.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: