2008-01-07 14:58:16• hírek • István Löchli

Veszélyes lesz a közlekedés - fagyra kell számítani

 Az éjszakai órákban enyhébb fagyra lehet számítani, így veszélyesek lesznek az úttestek.
Veszélyessé válhat az elkövetkező napokban a gyalogos-, valamint a gépjárműközlekedés, ugyanis a meteorológiai szolgálat előrejelzése szerint enyhe fagy várható, minek következtében jegessé fognak válni a megyebeli utak.

Az eddigieknél enyhébb léghullám érkezik térségünkbe ónos eső valamint kisebb havazás kíséretében, de a hét közepétől az éjszakai órákban lehűlésre kell számítani, minek következtében igen csúszósak lesznek az úttestek. A hideg idő beálltával nagymértékben megszaporodtak megyénkben a közúti balesetek, ugyanis sok gépjárművezető nincs kellőképpen felkészülve az útviszonyokra. Habár már január van, de így is a vasárnapi nap folyamán több gumijavító nyitva tartott, ugyanis sokan csak most cserélték át a nyári abroncsokat télire, pedig ezt még a hideg idő beállta előtt el kellett volna végezzék. Amennyiben valaki nem rendelkezik téli gumival, azok egy esetleges ellenőrzéskor nagyobb büntetésben részesülhetnek. A hatóságok közleménye szerint, akik most hosszabb útra indulnak, azok mindenképpen tegyenek az autójuk csomagtartójába egy kisebb homokzsákot valamint lapátot, mely nagy segítséget nyújthat az esetleges elakadás során.
A Florisal köztisztaságért felelős vállalat is fel van készülve a viszontagságos időjárásra, amennyiben jegessé válnának a megyebeli utak egy speciális szerrel permetezik le, mely csúszásmentessé teszi az úttestet. Másik pozitív tulajdonsága, hogy nem okoz olyan károkat a gépjárművek alvázában, mint a sóoldat.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: