2007-06-07 18:29:58• hírek • István Löchli

Veszélyes kalózrádiók

 Az izraeli reptereken csökkentették a légiforgalmat a kalózrádiók miatt.

Izraelben annyira elszaporodtak az úgynevezett kalózrádiók, melyek engedély nélkül működnek, hogy veszélyeztetik a légiforgalmat, ugyanis adásuk zavarja az irányítótorony és a repülőgép közötti kommunikációt.

A kalózrádiók olyan nagy veszélyt jelentenek, hogy a repülőgépek nem tudnak biztonságosan leszállni. Már két napja csak tízpercenként engednek leszállni vagy felszállni gépeket a tel-avivi repülőtéren, és csütörtök reggel annyira zavaróvá vált a kalózrádiók adása, hogy le kellett állítani a teljes légiforgalmat. Az éjszaka folyamán az Amerikában tartózkodó izraeli közlekedési miniszter és a Jeruzsálemben tartózkodó kommunikációs miniszter telefonon egyeztettek arról, hogy szükséges a légiforgalmat leállítani az utasok biztonsága érdekében addig, míg nem normalizálódik a helyzet.

Izraelben azért terjedtek el nagyszámban a kalózrádiók, mert a hivatalosan kiadható frekvencia nagyon kevés, illetve akit rajtakapnak, hogy kalózrádiót üzemeltet, nagyon csekély büntetést kap. Jövő héten a képviselők sürgősségi kormányülést hívnak össze, ahol súlyos pénzbeli büntetéseket határoznak meg, illetve börtönbüntetéssel is súlytani fogják a törvényszegőket.
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: