2018-01-25 08:32:10• hírek • Agerpres

Veszélyes gyógyszerekkel kereskedő bűnszervezetet számolt fel a DIICOT

Veszélyes gyógyszereket csempésző bűnszervezet felszámolása érdekében 47 házkutatást tartott a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Ügyészség (DIICOT) és a rendőrség szervezett bűnözés elleni ügyosztálya Kolozs, Beszterce-Naszód és Neamţ megyében. 

Az ügyészek szerint a bűnszervezet 55.000.000 lejre tett szert a feltételezett bűncselekmények révén. 

A DIICOT közleménye értelmében a veszélyes gyógyszerek (Codeină, Xanax, Dormicum, Ultracod, Zolpidem, Diazepam, Bromazepam, Alprazolam, Midazolam) hazai és külföldi forgalmazására szakosodott bűnbanda 2012 és 2017 között tevékenykedett Kolozsváron. A gyógyszereket nagy összegekért értékesítették, majd különféle cégeknek utalták a pénzt, a törvényesség látszatát keltve. 

A nyomozó hatóságok szerint gyógyszerészek segítségével kolozsvári és besztercei patikáktól szerezték be a szigorú ellenőrzés alatt álló szereket. A vevők egy call-centernél rendelték meg az árut, amelyet on-line patikák weboldalain hirdettek. A csoport tagjai a klienseik számára orvosi vizsgálatokat is szimuláltak, elhitetve velük, hogy valós szakember ajánlja nekik a gyógyszereket. Hogy kézhez kapja a megrendelt szereket, a vevőnek előleget kellett átutalnia pénz vagy Bitcoin formájában. Ezt követően a csoport tagjai postán adták fel a - főként az Amerikai Egyesült Államokba küldött - árut - tájékoztat a DIICOT. 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# koronavírus # vírusstatisztika # baleset # helyhatósági2020 # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: