2008-02-12 18:32:04• hírek • Anna Szelényi

Veszélyes élelmiszerek

Egyes élelmiszerek helytelen elkészítésük vagy méreganyagaik révén veszélyesek lehetnek.

Napjainkban sokat beszélnek az E betűkről, illetve más összetevőkről, amelyek kiválthatják, vagy gyorsíthatják a rák és egyéb emésztési zavarok kialakulását.

Az Acrilamida egy olyan anyag, amely az ételek sütése alkalmával keletkezik, és megduplázza a rák keletkezésének veszélyét a nők esetében.

Ez az anyag megtalálható a kenyérben, kávéban, húsban, minden sütőben készített ételben vagy grillezett élelmiszerekben.

Mielőtt bármit is megvásárolnál, olvasd el figyelmesen a csomagoláson található információkat, és kerüld el a telítetlen zsírokban gazdag termékeket. Egyes tejtermékek, előre csomagolt élelmiszerek, sőt a fast food ételek is a veszélyes táplálék körébe tartoznak.


Az alábbiakban megismerheted a legveszélyesebb termékeket:

  1. Szénsavas üdítőitalok

Leginkább a színesek. Az üdítőitalok nagy részét nem a szomjúság csillapítására hozták létre, hanem annak stimulálására.  A színezőkön kívül, az üdítők nagy mennyiségben tartalmaznak cukrot is: egy pohár Coca Cola ugyanannyit tesz, mintha 5 kanál cukrot ennél meg. A diétás variánsok is veszélyesek, mivel számos mű édesítőszert tartalmaznak.

  1. Csoki- szelet

Azt mondják, hogy elűzi az éhséget, mivel igen tápláló, ám valójában a függőség érdekében hozták létre őket. A cukor és kalóriában gazdag kémiai adalékok, egyre nagyobb igényt teremtenek a szervezet számára fogyasztásuk irányába.

  1. Chips

A legveszélyesebbek a krumplipüréből készítettek. Általában ez a keverék szénhidrátot és zsírokat tartalmaz. A krumpli nyers állapotban is veszélyes, mivel olyan enyhe cukrokat tartalmaz, amelyek hamar felszívódnak a szervezetbe, növelik az inzulin szintjét és veszélyesek a szervezetre nézve.

  1. Paradicsom

Abban az időben, mikor felfedezték, megállapították a paradicsomról, hogy mérgező és habár a későbbiekben kiderült, hogy ehetőek, attól még van némi igazság az elsődleges kijelentésben. Habár maga a zöldség nem veszélyes, a növény glikolkaloidát tartalmaz, amely toxikus a szervezetre nézve.

  1. Sült tengeri gyümölcsök

… az egészségtelen ételek első számú helyezettje. A telített zsírsavak mellett, a tenger vízéből adódóan, merkúrt és acrilamidát is tartalmaznak. Ezen kívül a tengeri állatok páncélját megfertőzhetik számos paraziták és vírusok.  Ha nem tudod elkerülni ezek fogyasztását, legalább mondj le egy részükről a piros húsú lazac javára.

Sz.A.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: