2018-03-23 12:19:17• hírek • Bede Emőke

Veszélyes bűnözőket fogott a szatmári rendőrség a város központjában

Március 25-én ünnepli az ország a Román Rendőrség napját, ebből az alkalomból Szatmárnémetiben is egész napos programsorozattal készültek.

Az események több helyszínen is zajlottak a pénteki nap során. A rendőrség Rákóczi utcai székhelyén például kiállítás nyílt, melyen akár több évtizedes fényképeket és egyenruhákat is meg lehetett tekinteni. Ezzel egy időben az Október 25. téren folyamatosanan rendőrségi demonstrációkat tartottak. Lehetett akcióban lévő rendőrkutyákat látni, illetve a különleges egység azt is bemutatta, miként kapják el a legveszélyesebb bűnözőket, akik autójukban fegyvereket és drogot rejtettek el. Az előadott jelenetekre kicsik s nagyok egyaránt kíváncsiak voltak, de ez érthető is, hiszen nem minden nap lehet hasonlót látni Szatmárnémetiben.
 

Hogy ne csak a legmodernebb felszereléseket mutassák be, ezért az újközpontban egy '80-as években gyártott rendőrautó is ki volt állítva, melyet a helyi Dacia-múzeum ajánlott fel.  A standoknál pedig azok is kellő információt szerezhettek, akik a rendőrképzés iránt érdeklődtek.
 

Az egész napos eseménysorozat egyik legfontosabb momentuma a Megyei Tanács nagytermében tartott díjátadó volt, mely során a rendőrség három szakosztályát tüntették ki. A bűnügyi nyomozói és a kriminalisztikai részleg, valamint a 3. számú rendőrkapitányság képviselői vehettek át elismerő oklevelet és emlékplakettet.

 

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: