2019-10-30 21:52:08• hírek • Bede Emőke

Veszélyes banditák és igazságosztó seriffek a Kölcsey 2019-es gólyabáljának főszerepében

Hosszú évekre visszamenő hagyománya van már a Kölcsey Ferenc Főgimnáziumban annak, hogy az líceum újdonsült kilencedikeseit egy fergeteges hangulatú gólyabál kereteiben avatják a diákközösség teljes jogú tagjaivá.

Az iskola diákszövetsége, a Köfedisz ebben az évben is kitett magáért, ugyanis egy több héten át tartó, kemény munka árán sikerült szerda este egy olyan avatóünnepséggel megörvendeztetniük a középiskolát, melyet egy darabig még biztosan emlegetni fognak az iskolatársak. A korábbi évek szokását követve, a gólyabál 2019-ben is egy izgalmas, fordulatokkal teli világot idézett meg: az egyéni versenyben és az osztályok bemutatkozásában is a seriffek és banditák csatározásaitól hangos prérik világa elevenedett meg.


A vadnyugati est nyitányaként az egyéni versenyre jelentkező bátor gólyalányok és gólyafiúk vonultak fel, miközben a műsorvezetők a közönséggel is megismertették őket egy rövid, humoros jellemzés által. Miután mind a tíz fiú és tíz lány bemutatkozott, a színpadot a kilencedikes osztályok vették birtokba, és előadták azon produkcióikat, melyekkel frappánsan bemutatkoztak az idősebb évfolyamoknak.


Az est egyik fénypontja kétségtelenül a Köfedisz hivatalos tisztújítása volt. Tepfenhart Beatrix elnök, Fórizs Dávid alelnök és Varga Viktória titkár helyét Liszkai Krisztián, Holl Vivien és Varga Zsolt vették át. „Nagyon nehéz szóhoz jutni ezekben a percekben, azt hiszem, mindhármunkban nagyon sok érzelem kavarog egyszerre, de leginkább hálásak vagyunk azért, hogy megadatott nekünk ez a lehetőség. Rengeteg élménnyel gazdagodtunk, és rengeteg mindent tanultunk ebből, amit, hogyha nem vagyunk a Köfedisz elnöksége, talán soha nem tapasztalunk meg. Én azt gondolom, hogy a Köfedisz elnökségében mindig olyanoknak van helye, akiknek a szervezet az első, és mivel mind a három emberre, aki itt áll mellettem, igaz ez a kijelentés, ezért nagyon boldogan és nyugodt szívvel adom át nektek most a stafétát” – mondta el a leköszönő elnök, Tepfenhart Beatrix.A Funk You koncertje után végre elérkezett a várva várt pillanat, azaz az eredményhirdetés. Az osztályok közötti versenyben a dobogó harmadik fokára a IX.C állhatott, második helyen pedig IX.A a végzett. A kapott feladat legjobb megoldója, s ezzel együtt az első hely elhódítója a IX.D osztály lett.


A Facebookon zajló népszerűségi versenyben Lizák Vivien és Csorvási Csongor diadalmaskodott. A zsűri által összeállított lista szerint harmadik helyen Balog Alexa és Hermann Kristóf, a második helyezést Zimán Krisztina és Csorvási Csongor mondhatja magáénak, Iowa város díszpolgári címét, azaz az első helyet pedig végül nem más, mint Gittinger Fanni és Kis Kasza Dávid hódította el. Az izgalmakkal teli pár óra után önfeledten borultak össze a versenyzők és lelkes szurkolóik, a szervezőcsapat pedig több hónapnyi kemény munka után fellélegezhetett, hiszen egy színvonalas, élményekkel telt gólyabállal sikerült emlékezetessé tenni ezt a tanévet.

Galéria:
Hozzászólás:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# koronavírus # vírusstatisztika # baleset # helyhatósági2020 # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: