2013-06-03 16:22:18• hírek • Szatmár.ro

Veszélyes a kertészkedés: ketten leestek a cseresznyefáról, egy férfi levágta három ujját

Sűrű volt a hétvége a sürgősségin, de a legérdekesebb esetek nem a városnapozókhoz köthetők, hanem azokhoz, akik inkább otthon maradtak kicsit kertészkedni...

A városnapi evés-ivás hatásait Szatmár Megyei Sürgősségi Osztályának munkatársai is érzékelték: szép számmal érkeztek gyomorrontásos betegek ellátásért és tíz személy erősen ittas állapotban került kórházba. Négy kutyaharapásos esetet is regisztráltak a hétvége folyamán, hatan pedig verekedésben szereztek sérüléseket, de  jöjjenek inkább az igazán érdekes esetek!

Egy férfi - mint a Szatmár Megyei Kórház sajtóreferensétől, Constantin Demiantól megtudtuk - a kertben tevékenykedett, amikor komoly balesetet szenvedett. Azt nem tudni, hogy éppen mit készült elvágni a flexxel, az azonban biztos, hogy a bal kezének három ujja bánta a figyelmetlenséget... A férfit a sürgősségin látták el, ám bal kezének II-es, III-as és IV.-es ujjait nem sikerült megmenteni. A sajtóreferens elmondta: a balesetet szenvedett ezermester nem vitte magával ujjait a kórházba, de ha magával vitte volna, akkor sem tudták volna visszaadni neki keze épségét. A visszavarráshoz ugyanis olyan speciális mikroszkópra lett volna szükség, amellyel a Szatmár Megyei Kórház nem rendelkezik. A plasztikai sebészeti osztályon csupán a seb kitisztítását és annak lezárását tudták elvégezni.

Szintén a kertben szenvedett balesetet egy hatvan éves férfi illetve egy 58 éves nő: mindketten cseresznyeszedés közben estek le a fáról és mindketten gerincsérülést szenvedtek.

Továbbra is óvakodni kell a zöldövezetekben és kirándulóhelyeken: az elmúlt napokban összesen 24 személy kereste fel a Szatmár Megyei Kórház Sürgősségi Osztályát kullancscsípés miatt. Az egészségügyi szakemberek azt tanácsolják: ha olyan területre megyünk, ahol kullancsokra lehet számítani, viseljünk hosszú nadrágot és lehetőleg a legkisebb bőrfelület legyen a rovarok számára "elérhető", illetve használjunk rovarriasztó-szereket, hogy minimálisra csökkentsük a kullancscsípés esélyét.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: