2011-01-17 14:21:22• hírek • Szatmar.ro

Lezárják a Kazinczyt

Lezárják a szatmárnémeti Kazinczy (Stefan cel Mare) utcát, tudtuk meg a város polgármesterétől.

Szatmárnémetiben igen nagy gondokat okoznak a régi épületek, mivel mind szerkezeteiket, mind tetejüket már megette az idő vas foga. A csatornák rossz állapota miatt rendszeresek a beázások, amelyek a vakolatotokat is tönkreteszik. Az ezekben a lakásokban élők nem rendelkeznek megfelelő anyagi kerettel ahhoz, hogy kicseréltessék a korhadt gerendákat, illetve megjavíttassák a tönkrement épületrészeket.

A legtöbb ilyen ingatlan a műemlékvédelem része, így a felújítási engedélyek miatt nagy költségekkel járnak. A helyi önkormányzat néhány éve próbálkozott ugyan azzal, hogy három megyeközpontbéli épületnek a felújítási terveit, illetve magát a munkálatot is elvégeztesse, akkor azonban nem találtak olyan szakembereket, akik hajlandóak lettek volna ezt elvállalni, mondta Ilyés, majd hozzátette, reméli idén több sikerrel járnak és sikerül 2-3 épületet megmenteni.

A legfontosabb lépés a közeljövőben a Kazinczy utca 1-es szám alatti ingatlan biztonságossá tétele, hiszen jelenleg veszélyezteti a járókelőket. A tetőszerkezetet, a csatornát, a stukkókat ki kell cserélni, mivel ezek teljesen elévültek.

Éppen ezért hétfőn, valamint kedden 21 órától reggel 6 óráig lezárják az említett utat, hogy a régi épületről leverjék a már lehulló részeket, majd nyáron fel is újítsák.

Mivel az ingatlan részben az önkormányzat tulajdona, lehetőség van arra, hogy a munkálatokra közpénzeket is elkülönítsenek. Jelenleg még nem tudni, mennyi pénzébe is fog kerül ez a városnak.


Az épület veszélyes a közbisztonságra
Az épület veszélyes a közbisztonságra



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: