2008-03-11 17:16:05• hírek • Anna Szelényi

Hosszabbítsd meg a virágcsokor életét

Pár trükk segítségével sikeresen megőrízheted virágaid szépségét.

Szeretnéd, hogy a virágcsokrod ne csak egy-két napig legyen szép, és minél több ideig díszíthessék szobádat? Ez sem lehetetlen.
Amit ehhez tudnod kell, hogy egy virágszál levágása után a szárában lévő anyagok abbahagyják a csatornákban való keringést, tehát tenned kell valamit, hogy ez újból beinduljon.

Kötelező lépések

Mielőtt vízbe helyeznéd a virágokat, mindenképp 2 cm-el rövidítsd le a szárukat egy srég vágással. Ezáltal eltávolítod a szár azon részét, amelybe behatolt a levegő és megállította a keringést.

Hogy biztosak legyünk abban, hogy a szár ezentúl csak vizet szív fel és nem levegőt, már a kezdetektől víz alatt végezzük a folyamatot. Helyezzük a virágokat egy vízzel teli nagyobb tálba és egyenként vágjunk le a szárakból. Ismételjük meg heti pár alkalommal a procedúrát.

Mivel egyes virágok szára (pl. rózsa) nagyon nehezen vágható, próbáljuk meg ugyancsak víz alatt letörni egy 2 cm-es darabot.

Ugyancsak ebben a fázisban, mielőtt vázába helyeznénk a virágokat, távolítsuk el a vízben elhelyezkedő részről a leveleket és a töviseket.

A gerbera életének meghosszabbítása érdekében öntsünk egy kupaknyi ruhafehérítőt a vízbe.

7 napig tartó pompázás

Habár rengeteg kutatást végeztek, amelyek a virágok életének meghosszabbítására fókuszált, egyelőre még nem sikerült megállítani azok elhervadását.

A tőlünk telhető legnagyobb odafigyeléssel és gondozással, elérhetjük, hogy egy virág akár 7 napig is megőrizze érintetlen szépségét. Ez az adat leginkább a rózsák esetében bizonyított, de egyes virágfajok optimális gondozás következtében egy hétnél is tovább megőrzik szépségüket.

Sz. A.
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: