2009-05-24 12:02:06• hírek • MTI

Veszélyben a brit uralkodó?

Ezer font és egy kelet-európai örömlány ajánlása elégséges volt ahhoz, hogy két, magát üzletembernek kiadó riporter mindenféle ellenőrzés nélkül beülhessen a világ egyik legszigorúbban védett államfőjének, a brit uralkodónak a személyes használatú kocsijába.

A megdöbbentő esetet a News of the World, a legnagyobb brit vasárnapi bulvárlap közli, fotókkal és rejtett kamerával készült videóval igazolva az utóbbi évek legsúlyosabb nagy-britanniai biztonsági fiaskóját.

A lap két nyomozó újságírója gazdag közel-keleti vállalkozóként mutatkozott be II. Erzsébet királynő egyik sofőrjének, Brian Sirjusinghnek, aki készséggel bevezette őket a londoni Buckingham-palota egyik legbelső szentélyébe, az uralkodó autóit és hintóit őrző garázsba. Mindeközben több biztonsági ellenőrző ponton is áthaladtak, anélkül, hogy bárki bármit kérdezett volna tőlük.

Sirjusingh a zsebbe fizetett ezer fontos díjért még azt megengedte, hogy az "üzletemberek" beülhessenek abba a különlegesen kialakított Bentleybe, amelyet a királynő és férje, Fülöp edinburghi herceg rendszeresen használ protokolláris megjelenések alkalmával.

A két riporternek csak egy litván prostituált segítségére volt szüksége. Az újság szerint Viktoria Voronova, aki a maga szakmájában nyújtott szolgáltatásaiért óránként állítólag 200 fontot kér, Sirjusingh barátnője, és ő ajánlotta be a sofőrnek a vele már korábban megismerkedő két "közel-keleti üzletembert".

A körséta befejeztével a sofőr kikísérte vendégeit, és a főkapunál - a biztonsági személyzet szeme láttára - átvette a húszfontosokkal bélelt fehér borítékot.

A brit királyi család védelmére hivatott biztonsági ellenőrző gyűrűn évtizedek óta jókora lyukak tátonganak, amelyeken már többeknek sikerült áthatolniuk.


A két ál-üzletember a királynői Bentleybe is beülhetett.

A két ál-üzletember a királynői Bentleybe is beülhetett.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: