2007-11-14 20:40:58• hírek • Szatmar.ro

Medvetalpaktól a lazanaig

 A tradicionális jellegű tészták kizárólag a legjobb minőségű lisztből.

 A Hutton tésztagyár 1990-ben családi vállalkozás keretén belül kezdte meg működését, a Szatmárnémeti mellett található Batiz községben. Akkoriban sós medvetalpak gyártásával foglalkoztak, két év elteltével álltak át a ma is nagy keresletű házi tészták gyártására.

A Hutton egész Erdélyben forgalmazza a legkülönlegesebb tésztaféléket, házi jellegű és nagyipari tésztákat egyaránt. Jelenleg körülbelül 43 féle terméket gyártanak. A levestésztáknak több fajtáját is megtalálhatjuk, zabkocka, eperlevél, csigatészta, cérnametélt, valamint házi jellegű tésztákat is gyártanak, nagykocka, szélesmetélt, és széles választékban készítik a nagyipari jellegű körettésztákat orsó, csiga, szarvacska, tollhegy, illetve kagylótésztákat. A jövőben is próbálják bővíteni a termékcsaládot, spagetti valamint lazana alap előállítását tervezik.

A tradicionális jellegű tészták kizárólag a legjobb minőségű lisztből, illetve friss tyúktojásból készülnek, ami ma már ritkaságnak számít. Tojás nélküli böjtös tésztákat is gyártanak.

Kezdetben 30 kilo volt, ma már 10 tonna a napi kapacitásuk. A kezdeti kézi dagasztást, a legjobb olasz gépek váltották fel, így csupán 25 alkalmazottra van szükség az elegendő termeléshez. A tészták szárítását, számítógép által vezérelt technológiájú gépek végzik.

A Hutton tésztagyár ma már Szatmárnémetiben, a Károlyi út 160 szám alatt fejti ki tevékenységét, a régi Batizi gyárhely raktárként működik, ahonnan a Nagybánya irányából érkező cégeket szolgálják ki. 
 
 
 


 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: