2007-12-01 11:35:00• hírek • Szatmar.ro

Veszélyben a 112

112-segelyhivoLehet, hogy megszűnik az országos segélyhívó szolgáltatás.

Félő, hogy Románia lesz az egyetlen olyan ország európában, ahol nem fog működni a 112-es segélyhívó szolgáltatás. 

Ezek a Különleges Telekommunikációs Szolgáltatás igazgatójának előrejelzései a jövő évet tekintően. Marcel Opris igazgató szerint, ha nem találnak finanszírozási forrásokat, a februári hónap után már nem lesz miből fizessék a dolgozókat. 

A szolgáltatás beszüntetése kihatással van a tűzoltóságra, a mentőszolgálatra és a rendőrségre egyaránt. A rendőrség szerint a 112-es hívószám beszüntetése valóságos katasztrófát jelentene a rendőrség számára. A SMURD igazgatója, Raed Arafat szerint, semmi szín alatt sem szabad megengedni, hogy megszűnjön a segélyhívó szolgáltatás. 

A törvény értelmében a 112-es segélyhívó szolgáltatás fenntartása az Országos Távközlési és Informatikai Szabályozó Hatóság feladata, amely évente egy fix összeggel finanszírozza a szolgálatot. A gondd akkor merült fel, amikor a hatóság bemutatta azt a tervezetet, miszerint a továbbiakban az állami költségvetésből fogják finanszírozni 112-es segélyhívót.

Az államtól kért összeg 38 millió lej lenne éves szinten, de az erre a célra elkülönített összeg nem éri el ezt a szintet.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: