2009-09-27 13:03:48• hírek • Szatmár.ro

Veszélybe kerülhet a támogatás

A Mondiala óvoda még legfeljebb 1-2 évig működhet jelenlegi székhelyén, a cég - és egyben az ingatlan - tulajdonosainak ugyanis más elképzelései vannak az értékes központi telekkel, ezért már tavaly kérték a városvezetést, keressen új helyet a tanintézménynek.

Ennek fényében kapóra jött a kormány új óvodák építésére vonatkozó programja, melynek egyetlen feltétele, hogy az önkormányzat bocsásson a tanügyminisztérium rendelkezésére egy minimum 3.000 négyzetméternyi területet a beruházás helyszínéül.

„Nem volt könnyű megfelelő telket találni, hisz a visszaszolgáltatások következtében a régi városrészben nem igazán van ekkora egybefüggő területe a városnak. Hosszas elemzés után a Kossuth-kert végében található régi vízüzemet jelöltük ki az új óvoda helyszínéül" - tájékoztatta a Szatmár.ro-t Kereskényi Gábor alpolgármester.

A csütörtöki tanácsülésen azonban az ellenzéki demokrata-liberális és szociáldemokrata városatyák megbuktatták a tervezetet, mely az Orizont Rt. adminisztrálási jogát kívánta visszavonni a szóban forgó telek egy részéről.

„A demokrata-liberális tanácsosok ismét bebizonyították, hogy a személyes érdekeiket a közérdek elé helyezik. Az egyik PDL-s megyei tanácsos tulajdonában lévő Orizont Rt. egy olyan ingatlankezelési jogot örökölt a jogelőd állami cégtől, mely a hatályos polgári törvénykönyvben nem is létezik már. A tulajdonos pedig a város, aki most rendelkezni kívánt az illető telekkel. Sajnos a felelőtlen hozzáállás a több tízmilliárdos kormánytámogatás elvesztését eredményezheti" - tette hozzá az alpolgármester.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: