2016-05-24 15:07:26• hírek • Szatmár.ro

Vért adtak a szatmári csendőrök

Egy országos akció részeként csütörtökig ötven egyenruhás jelentkezik véradásra.

Kedden reggel a Szatmár Megyei Csendőrség munkatársainak egy része ellátogatott a Szatmár Megyei Vérközpontba, hogy vért adva csatlakozzanak az "Egy csepp vér, egy esély az életre" című országos programhoz.

A csendőrök nem csak kedden, hanem a következő két napban is vért adnak - összesen 50 személy jelentkezett donornak. A Vérközpontot vezető Dr. Doina Crisan nagy örömmel fogadta a csendőrök jelentkezését, hiszen a tapasztalat azt mutatja, hogy az év bármely szakában van olyan vércsoport, amelyből hiány mutatkozik.

A Szatmár Megyei Vérközpont minden hétköznap 8.00 és 9.30 között várja a vért adni szándékozókat a Károlyi út 27. szám alatt található székhelyén. Szatmár megyei, illetve Szatmár megyei tartózkodási engedéllyel rendelkező személyeket várnak. A  vért adni szándékozó személy ehet a művelet előtt, de csak könnyű ételeket. Javallott továbbá, hogy a donor 48 órával korábban ne fogyasszon jelentős mennyiségű alkoholt. Minden 18 és 65 év közötti személy jelentkezhet, aki nem szenvedett hepatitiszben, tuberkulózisban, szifiliszben, maláriában, stb... A férfiaknak legkevesebb 60, a nőknek 55 kilogramm súlyúaknak kell lenniük.

Mindenki, aki vért ad, aznap szabadnapot kap munkaadójától, a vérközponttól pedig hét élelmiszerjegyet. Az ötödik véradás után 50%-os kedvezményt kap a donor a megyeszékhely tömegközlekedési vállalatától.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: