2007-05-03 12:30:39• hírek • István Löchli

Versünnep Szatmáron

 Holnap a Versünnep című szavalóversennyel veszi kezdetét a Színházfesztivál.

Pénteken veszi kezdetét a Határok Nélkül Nemzetközi Színházfesztivál, mely május 4-20 között zajlik Szatmárnémetiben, és számos kulturális programot tartogat a közönség számára. A fesztivál nyitórendezvénye egy igen színvonalas szavalóverseny lesz az Északi Színházban, melyet a Duna televízió élőben közvetít.

A Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal, a Duna Televízió és a Versünnep Alapítvány szervezésben megvalósuló rendezvény a térség legnagyobb szavalóversenyének a döntője. Az élő közvetítés mellett a Duna TV több Szatmárnémetiről készült filmet is levetít.  

Reggel 7 órai kezdettel a Világunk című közéleti magazinban kapcsolják először városunkat, majd 13.00 órakor a Kívánságkosár élő adásban a szatmárnémeti Színház előcsarnokából jelentkezik. 15.30-tól Vannak vidékek címmel Szatmárnémeti eseményeiről szóló filmet vetítenek le, 16.30-tól pedig a Versünnep 2004-es döntőjét, 19.00 órától az eredményhirdetést és díjkiosztó ünnepséget tekinthetik meg a nézők. 22.25-től összeállítást sugároznak a szatmári regionális színházfesztiválról, a régió népzenei, képzőművészeti és más kulturális eseményeiről.

A program multikulturalitását jellemzi, hogy a tizenhat művész lép fel a szatmárnémeti döntőn, akik Magyarországról, Szlovákiából, Szerbiából és Romániából érkeznek, hogy részt vegyenek a színvonalas megmérettetésen.

A jegyár felnőttek részére 7 lej, diákok és nyugdíjasok számára 5 lejbe kerül.
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: