2010-06-13 17:55:26• hírek • Póti Orsolya

Verssel és zenével ünnepeltek

A Chilly Csárda Étterem szombaton megnyitásának első évfordulója alkalmából könyvbemutatót szervezett, melyen Török József első verseskötetének bemutatására, szavalatokra, és a költő megzenésített költeményeinek előadására került sor.

Szombat délután a Chilly Csárda Étterem teraszán szavalatokkal és megzenésített verses előadásokkal egybekötött könyvbemutatóra került sor, melyen Török József első verseskötetét mutatták be. A vetési származású költő már gyermekkora óta ír verseket. A kamaszkor múzsái számtalanszor írásra „kényszerítették", majd a költő életében hosszabb alkotási szünet állt be. 2000-től újra tollat ragadott, és verselni kezdett. Első kötete tíz év alkotását, a 2000-2010 közötti anyagot öleli fel.

„A magány délkörei" című verseskötet bemutatását Nagy Orbán színművész szavalatai, a költő megzenésített verseinek előadása, valamint Rózsa Molnár Friderika és Rózsa Molnár Henrietta szavalata tette még hangulatosabbá. A kötet előszavát egy budapesti költő, Paál Zsolt írta.

„Nagy örömet okozott számomra, hogy Nagy Orbán színművész elfogadta meghívásomat, és tíz versemet szavalta el a könyvbemutató keretén belül. Pont úgy adta elő, amint elképzeltem..."- mondta el a Szatmár.ro-nak a költő. A szavalatokat az „Aurel Popp" Képzőművészeti Líceum diákjainak - Tempfli Erik (zongora), Ammer Helga (hegedű), Láng Tibor (gitár) - zenés előadása követte. A költő a diákok kíséretével adott elő hat megzenésített versét, melyet tapssal díjazott a közönség.

Az egy órás műsoron közel negyvenen vettek részt, többek között a költő ismerősei és barátai, valamint az étterem vezetősége, mely támogatása nélkül nem jöhetett volna létre ez az esemény.  A költő szerint az irodalmi est rendkívül hangulatos volt, ő maga pedig nagyon sok pozitív élménnyel, visszajelzéssel gazdagodott. A könyvbemutatóra június 20-án Vetésen is sor került a Vetési Albert Napok keretén belül.


Könyvbemutatóval ünnepeltek a Chilly Csárda Éterem teraszán
Könyvbemutatóval ünnepeltek a Chilly Csárda Éterem teraszán


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: