2017-04-07 13:54:53• hírek • Szatmár.ro

Versolvasás és beszélgetés költészetünk ünnepén

Április 9-én, vasárnap 14 órától a District 15-ben (Szatmárnémeti, Kazinczy/Stefan cel Mare utca 15.) szervez versdélutánt a Harag György Társulat a Magyar Költészet Napja alkalmából.

A Harag György Társulat Ünnepeljük idén is együtt a magyar költészetet! címmel az idén is szervez ünnepi rendezvényt a Magyar Költészet Napja alkalmából. Az idei rendezvény Arany János születésének 200. évfordulója jegyében zajlik, a programok részeként a résztvevők megkóstolhatják a költő kedvenc ételeit, ilyen a túrós csusza tejföllel nyakon öntve, a csirkepaprikás galuskával és a Marcza-fánk. Az idei rendezvény április 9-én, vasárnap 14 órától veszi kezdetét a District 15-ben.

A költészetnapi rendezvényt Bessenyei Gedő István, a Harag György Társulat művészeti igazgatója nyitja meg, a rendezvény két házigazdája ebben az évben is Kovács Nikolett és Frumen Gergő színművészek lesznek. A tervezett programban szerepel könyvbemutató, lapbemutató, kerekasztal-beszélgetés, valamint nagyon sok vers felolvasása és előadása. Bemutatásra kerül Horváth Benji verseskötete, a szerző pedig slam poetryvel lép fel. Ugyancsak a délután folyamán kerül bemutatásra a Sugárút legújabb száma is.

Az idei kerekasztal-beszélgetés két részből tevődik össze: az elsőben Jánk Károly, Fischer Botond, Marosszéki Tamás, Bessenyei Gedő István és Elek György beszélget a költészet jelenéről, a kortárs költészet helyéről és szerepéről, míg a második részben Elek György beszélget Szatmárnémeti három középiskolájának egy-egy tanárával és egy-egy diákjával. A délután folyamán bárki elmondhatja kedvenc versét vagy akár a saját alkotását. Kisebb csoportokban is lehet a versről beszélgetni és zenét hallgatni.

További információk és részletes program hamarosan a www.harag.eu internetes oldalon, valamint a Harag György Társulat facebook oldalán lesznek elérhetőek.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: