2012-01-05 12:04:12• hírek • Szatmár.ro

Versenyvizsga az összes tanügyi vezetői tisztségre

2012-ben az összes tanügyi vezetői tisztségre versenyvizsgát szerveznek. A vizsgát a tanfelügyelőségi alkalmazottak számára egy szakértői testület, a tanintézmények igazgatóinak az óvodák, iskolák új vezetőtanácsai kell megszervezzék.

Már évek óta nem volt versenyvizsga azok számára, akik a tanügyben vezetői tisztséget vállaltak. Egyes iskolaigazgatók mandátumra rég lejárt és egy évente megújított megbízásos szerződés alapján töltik be tisztségüket. Az új tanügyi törvény értelmében minden tanintézmény-vezető, tanfelügyelő, a főtanfelügyelő, főtanfelügyelő-helyettes és iskolaigazgató új vizsgát kell tegyen tisztsége további betöltésére.

A vezetői tisztséget elfoglalók egy szakértői testületbe kell majd beiratkozzanak, azonban csak akkor veszik fel őket, ha legkevesebb hatvan pontot szereztek egy menedzsment témájú továbbképzésen.

A versenyvizsgát a tanfelügyelőség alkalmazottainak számára az oktatási tárca fogja megszervezni, a tanintézmények vezetői számára pedig az iskoláknak az új tanügyi törvény alapján felálló vezetőtanácsa, amelyben a helyi önkormányzatok, a szülők és a tantestület képviselteti magát.

Az új iskolai vezetőtanácsok kialakítására vonatkozó módszertan még nem jelent meg, de már több Szatmár megyei iskolában megalakult a tanács - tudtuk meg Szász Piroskától, a Szatmár megyei Tanfelügyelőség főtanfelügyelő-helyettesétől. Azt még nem tudni, hogy a vezetőtanácsok pontosan mikor szervezik meg a versenyvizsgákat, de 2012-ben sor fog kerülni az összes tanügyi vezetői állás megpályáztatására.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: