2010-11-29 11:03:05• hírek • Szatmár.ro

Versenyvizsga a kórházvezetésért

Kedden hárman vizsgázhatnak a Szatmár Megyei Kórház menedzseri posztjára kiírt versenyvizsgán. A vezetői tisztségre Teodor Mihali és Adrian Ciobanu és Marc Adrian jelentkezett.

Még október végén hirdették meg a Szatmár Megyei Kórház igazgatói posztjára a versenyvizsgát. A szakembereknek november 23-án délután 16 óráig kellett benyújtaniuk a dossziéjukat a Szatmár Megyei Tanács iktató hivatalához: a menedzseri posztra pedig két orvos, Teodor Mihali és Adrian Ciobanu, valamint a Szatmár Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Igazgatóság jelenlegi vezetője, Marc Adrian jelentkezett.


Dr. Teodor Mihali egyébként volt már vezető pozícióban, a Szatmár Megyei Kórház aligazgatójaként, 2005-2006-ban az igazgatója volt, ugyanakkor két évig a Szatmár Megyei Közegészségügyi Hatóságot vezette. Adrian Ciobanu pedig tavaly december óta a kórház ideiglenes menedzsere.

A három jelentkezőnek egy két részből álló versenyvizsgán kell bizonyítani tudását és vezetői rátermettségét: november 30-án, kedden a jelentkezőknek írásbelin kell részt venniük, a leadott projektjük szóbeli megvédésére pedig december 3-án  kerül sor. Ezt követően hirdetik ki az eredményeket. Mint bármely más versenyvizsga esetében, azonban itt is lehetőség van az óvásra: a jegyével elégedetlen jelölt így fellebbezhet.

Egy biztos: nem lesz könnyű dolga annak, aki megnyeri az igazgatói széket, hiszen az intézmény vezetése mellett komolyan kell majd foglalkoznia pályázatokkal is. Annak idején, amikor a Szatmár Megyei Kórház a Megyei Tanács ''fennhatósága alá'' került, Csehi Árpád tanácselnök többször is hangsúlyozta: olyan személyre van szükség a kórház élén, aki a közintézmény vezetése mellett képes arra, hogy EU-s vagy egyéb pályázatokból a lehető legtöbb pénzt megszerezze, amit a felszereltség fejlesztésére, a kórház modernizálására lehet majd fordítani.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: