2009-12-22 13:26:45• hírek • Szatmár.ro

Versenyfelhívások diákoknak

A LiterArt Magyartanári Egyesület és a Szatmár Megyei Tanfelügyelőség januártól számos vetélkedőt és versenyt szervez a magyar anyanyelvű diákok számára.

„Álom és valóság kettőssége Vörösmarty Mihály életművében" címmel, négyfős csapatok számára irodalmi vetélkedőt szerveznek január 15-én. A vetélkedőre IX-XII. osztályos diákok jelentkezhetnek. A csapatoknak a téma által ihletett, zenei aláfestéssel ellátott 15-20 diaképes powerpoint-os bemutatóval kell jelentkezniük. Benevezési határidő: 2010. január 8.
Január 22-én ismét megszervezik „A mesék földjén" című mesemondó versenyt, V-VIII. és IX-XII. osztályos tanulók számára. A verseny résztvevői maximum 5 perces magyar népmesét vagy műköltészeti mesét kell elmondjanak, minél közelebb a népi mesemondók stílusához.

Márciusban a Vörösmarty Mihály Emlékév alkalmából, az egyesület versmondó versenyt hirdet általános iskolások számára, amelyre egy szabadon választott Vörösmarty Mihály-verssel lehet benevezni. A vetélkedőt két korcsoportban szervezik meg: az V-VI. és VII-VIII. osztályosok számára.

Szintén márciusban, immár ötödik alkalommal kerül megrendezésre a Könyvbarátok irodalmi vetélkedő, amelyre olyan V-VIII. osztályos diákok jelentkezését várják, akik a kötelező tananyagon és a kijelölt házi olvasmányokon kívül más irodalmi művek iránt is érdeklődnek. A versenyre négytagú csoportok nevezését várják, 2010. február 22-ig.

A LiterArt Magyartanári Egyesület immár ötödik alkalommal rendezi meg a megyei Diákszínjátszó Fesztivált V-VIII. osztályos diákok számára. A verseny fő célja az iskoláinkban működő diákszínjátszó csoportok seregszemléje. Jelentkezési határidő: 2010. május 1.


Számos versenyen és vetélkedőn mérhetik össze tudásukat a diákok
Számos versenyen és vetélkedőn mérhetik össze tudásukat a diákok


 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: