2009-10-06 12:25:53• hírek • Szatmár.ro

Versenyek kisiskolásoknak

A mesekedvelő kisiskolások az Aranytoll meseíró versenyen illetve a Mesevetélkedőn mérhetik össze tudásukat.

A Pertinax Egyesület VI. alkalommal hirdet mesealkotó, meseíró versenyt magyar anyanyelvű negyedik osztályos tanulók számára Aranytoll - F. Diósszilágyi Ibolya emlékverseny címmel. A kisdiákoknak szóló verseny célja a tanulók nyelvi készségének, szókincsének, kreativitásának, improvizációs- és kommunikációs készségének fejlesztése. A tanulók a meseírásra jellemző megadott szempontok alapján, valamint véletlenszerűen kiválasztott szavak felhasználásával kell mesét írjanak maximum 120 perc alatt - mondta el honlapunknak Román Melinda, a verseny egyik főszervezője.

Nevezési díj 10 lej, amelyet a megyei szervezők gyűjtenek össze a verseny napján. A megyei forduló legjobb meseíró diákjai meghívást kapnak a november 27-28-án zajló nemzetközi döntőre, Nagyváradra.

A versenyre október 10-ig lehet jelentkezni, Román Melinda megyei szervezőnél, a 0745-301693-as telefonszámon. A megyei selejtező október 12-én, hétfőn, 12 órától lesz a Mircea Eliade Általános Iskola dísztermében. A legsikeresebb mesékből kiadvány készül Aranytoll címmel - tette hozzá.

A kisebbek a nagyváradi "Mesék szárnyán" elnevezésű évek óta népszerű mesevetélkedőn tehetik próbára találékonyságukat. A verseny Szatmár megyei szervezői, Román Melinda és Leiti Mónika tanítónők idén is várják azon II-IV. osztályos tanulókból álló négy fős csapatok jelentkezését, akik részt szeretnének venni a vetélkedőn. A versenyre október 10-ig lehet benevezni, a nevezési díj pedig 16 lej csapatonként. A jelentkezők visszajelzéseit a megyei szervezők a 0745-301693-as, illetve a 0740-149761-es telefonszámon várják.


A tavaly husoznhárom csapat vett részt a verseny megyei szakaszán
A tavaly huszonhárom csapat vett részt a mesevetélkedő megyei szakaszán


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: