2015-03-08 15:50:38• hírek • Szatmár.ro

Verseny, nem versengés

A legjobb hittanosok mérkőztek meg szombaton a római katolikus hittan tantárgyverseny alkalmából.

Megtelt a Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum díszterme március 7-én, szombaton reggel kilenc órakor, amikor az egyházmegyei hittanolimpiász résztvevőit köszöntötték. A megnyitón megjelent Nm. és Ft. Schönberger Jenő püspök is, rövid beszéddel buzdítva a fiatalokat: „Az olimpia egy nagyon régi hagyományokra épülő verseny. A hittanolimpia ugyanakkor más, hiszen itt nem kell egymást legyőznötök, csak számot adnotok arról, hogy ki, milyen elméleti szinten van azzal az evangéliummal, amit aztán a szívébe kell rejtenie és engednie, hogy termést hozzon. Ez verseny és nem versengés, mindannyian ugyanolyan közel vagytok a Jóistenhez, az eredménytől függetlenül. Örülök neki, hogy vállalkoztatok rá, hogy sokat készültetek a tantárgyversenyre, és kívánom, hogy sikeretek legyen benne. De a legnagyobb siker, ne feledjétek, az, hogy ti mindig közel vagytok Jézushoz, hogy vele együtt dolgozhattok."

A Püspök a tanároknak is megköszönte, hogy felkészítették, tanították a gyerekeket, és ők is vállalják a munka rájuk eső részét: „A példájukon keresztül tanítsák meg nektek a tanárok azt, hogy az élet, szolgálat."

A diákok ezt követően foglalták el helyüket az osztálytermekben, majd tíz órakor megkapták a tételeket, s megkezdték azok kidolgozását. A verseny alapján született meg a sorrend - minden kategóriában csak az első három helyezést ismertetjük.

Az ötödik osztályosok között 9,27-tel első lett Éles Júlia, a Kölcsey Ferenc Főgimnázium tanulója; 9,22-vel második Popa-Steiger Patrik, a Kölcsey Ferenc Főgimnázium tanulója; 8,87-tel pedig harmadik Gádoros Mátyás, a Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum tanulója.

A hatodik osztályosok között 9,40-nel első lett Kocsis Anett, a Kalazanci Szent József Római Katolikus Teológiai Líceum tanulója; 9,35-tel második Polacsek Eszter, a Kölcsey Ferenc Főgimnázium tanulója; 9,05-tel pedig harmadik Papp Izabella, a Kölcsey Ferenc Főgimnázium tanulója.

A hetedik osztályosok között 9,65-tel első lett Kirner Katalin, a Kölcsey Ferenc Főgimnázium tanulója; 8,50-nel második Egeli Eleonóra, a Kaplonyi Általános Iskola tanulója; 8,00-val pedig harmadik Bauer Dániel, a Kölcsey Ferenc Főgimnázium tanulója.

A nyolcadik osztályosok között 9,20-szal első lett Viciocian Péter, a Kaplonyi Általános Iskola tanulója; 8,95-tel második Sinka Patricia, a Csomaközi Általános Iskola tanulója; 8,75-tel pedig harmadik Vitéz Andrea, a Kaplonyi Általános Iskola tanulója.

A kilencedik - világi - osztályosok között 9,40-nel első lett Linzenbold Evelin, a Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum tanulója; 8,45-tel második lett Grebúr Máté, a Nagykárolyi Elméleti Líceum tanulója; 8,05-tel pedig harmadik lett Gaja Dorottya, a Nagykárolyi Elméleti Líceum tanulója.

A kilencedik - teológiai - osztályosok között 8,60-nal első lett Orosz Kitty, a Kalazanci Szent József Római Katolikus Teológiai Líceum tanulója; 8,37-tel második Czompa Renáta, a Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum tanulója; 8,20-szal harmadik pedig Örménz Márk, a Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum tanulója.

A tízedik - világi - osztályosok között 9,10-zel első lett Menzák Eszter, a Nagykárolyi Elméleti Líceum tanulója; 8,55-tel második Dano Katalin, a Nagykárolyi Elméleti Líceum tanulója; 8,50-nel pedig harmadik Pleth Tamara, a Kölcsey Ferenc Főgimnázium tanulója.

A tízedik - teológiai - osztályosok között 9,62-vel első lett Fábián Ármin, a Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum tanulója; 8,52-vel második Linzenbold Alexandra, Kalazanci Szent József Római Katolikus Teológiai Líceum tanulója; 7,12-vel pedig harmadik Fekete Bettina, a Kalazanci Szent József Római Katolikus Teológiai Líceum tanulója.

A tizenegyedik - világi - osztályosok között 9,15-tel első lett Keler Diana, a Nagykárolyi Elméleti Líceum tanulója; 8,85-tel második Keizer Bernadett, a Nagykárolyi Elméleti Líceum tanulója; 7,90-nel pedig harmadik Rausz Adrienn, a Nagykárolyi Elméleti Líceum tanulója.

A tizenegyedik - teológiai - osztályosok között 8,50-nel első lett Máyer Nándor, a Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum tanulója; 7,60-nal második Vas Dominika, a Kalazanci Szent József Római Katolikus Teológiai Líceum tanulója; 7,40-nel pedig harmadik Heinrich Gábor, a Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum tanulója.

A tizenkettedik - világi - osztályosok között megosztva 8,05-tel első lett Heveli Aliz, a Nagykárolyi Elméleti Líceum tanulója, és Podolyák Tiffany, a Kölcsey Ferenc Főgimnázium tanulója; 7,60-nal második Gaja Dalma, a Nagykárolyi Elméleti Líceum tanulója; 7,40-nel pedig harmadik Gherasim Kinga, a Kölcsey Ferenc Főgimnázium tanulója.

A tizenkettedik - teológiai - osztályosok között 8,47-tel első lett Bene Ildikó, a Kalazanci Szent József Római Katolikus Teológiai Líceum tanulója; 7,15-tel második Tempfli Máté, a Kalazanci Szent József Római Katolikus Teológiai Líceum tanulója; 6,92-vel pedig harmadik Vagrin István, a Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum tanulója.

A részletes eredményeket megtalálják a szatmariegyhazmeye.ro oldalon.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: