2009-05-27 15:03:51• hírek • Parajdi Andrea

Versennyel okítanak

„A biztonságos és az egészséges munka kulturális értékei" című verseny megyei szakaszára kerül sor május 28-án, 12 órai kezdettel a Szatmár Megyei Munkaügyi Hivatal székhelyén.

A 2006/2007-es tanévben Szeben megye indította útjára a „A biztonságos és az egészséges munka kulturális értékei" elnevezésű versenyt, azért, hogy játékos formában okítsák és neveljék a fiatalokat a munkabiztonság és az egészséges munkakörülmények feltételeire.

A Nevelési Kutatási és Ifjúsági Minisztérium, illetve a Munkaügyi Hivatalok is támogatták a kezdeményezést, ezért a 2007/2008-as tanévben már 13 megye, köztük Szatmár is megszervezte a versenyt.

Május 28-án, 12 órától a Szatmár Megyei Munkaügyi Hivatal székhelyén kerül sor a verseny megyei szakaszára. Tíz három fős csoport fogja összemérni tudását, akiket külön-külön egy tanár is támogat. A verseny főként a középiskolás diákoknak szól, hiszen hamarosan ők lesznek majd jelen a munkaerőpiacon.

A két és fél órás verseny ideje alatt elméleti és gyakorlati felkészültségüket is bizonyítaniuk kell a diákoknak, azáltal, hogy megfelelően használni tudják a munkabiztonság megteremtéséhez szükséges alapvető eszközöket. A megmérettetés végén a legjobb csapatokat díjazni fogják.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: