2009-05-19 13:40:43• hírek • Ferenczi Noémi

Versengtek a Szatmár megyei horgászok

Az elmúlt hét végén az Electrolux Kupáért és a Sípos Bálint Emlékkupáért szervezett horgászversenyt a Szatmárnémeti Sporthorgász Egyesület. Előbbin Angyal Sándor és Szigeti Ferenc, utóbbin Haraszthy Lajos és a fia volt a legjobb.

Szombaton a darai belső tavon ötvennégy horgász vett részt az Electrolux Kupán. A kétfordulós versenyt a cég vezetősége írja ki évente. Az ötvenöt feliratkozóból végül ötvennégyen szálltak versenybe. A fél nyolckor kezdődő rendezvény mintegy félóráig tartó esős időben vette kezdetét, aztán kisütött a nap, de az erős szél a verseny egész időtartama alatt magas hullámokkal borzolta a vízfelületet. Úszós szerelékkel szinte lehetetlen lett volna versenyezni, de a versenyszabályok ebben a kivételes esetben lehetővé tették a fenekező készségű horgászatot is, ráadásul két bottal is (lévén, hogy a verseny elsődleges célja a kikapcsolódás volt), így kielégítő eredmények születtek.

 

A végső sorrend: 1. Angyal Sándor (2395 gr), 2. Szigeti Ferenc (1841 gr), 3. Pelecaci Andrei ( 1511 gr). Ők várhatják tehát reménykedve az őszi, második fordulót. Érdemes még említést tenni D. Aurelről, akinek a spiccbotjára egy öt kilóra saccolt amur „jött be", de egy negyed órás viaskodás után szakított, s a versenyző ráadásul nulla ponttal zárta a versenyt.

Egyébként ő volt az, aki ugyancsak a darai tavon, néhány éve, szintén kevés sikerrel zárta a versenyt, majd, már versenyen kívül, megakasztott és ki is fogott egy 6 kilós afrikai harcsát. Itt említjük meg, hogy a darai tavon napi díjjal lehet horgászni, amely egyesületi tagoknak 25 lej, másoknak 35 lej egy napra. Az egyesület rövidesen 7-9 kg-os átlagtömegű amurt fog telepíteni a tóba, s tartós meleg időjárás esetén ismét lesz benne afrikai harcsa.

Vasárnap rendezte meg a szatmárnémeti egyesület a 2007-ben elhunyt halőr, Sípos Bálint emlékére kiírt versenyt. A rendezvény kellemes, bár kissé szeles időben zajlott, de ez nem fogott ki a szatmári ászokon, akik most is hozták a formájukat. A végeredmény: 1. Haraszthy Lajos, 2., Haraszthy Sebastian, 3. Tepfenhart Adalbert. A versenyt a kökényesdi horgásztavon rendezték.


A darai tavon napidíjjal lehet horgászni, amely egyesületi tagoknak 25 lej, másoknak 35 lej egy napra
A darai tavon napidíjjal lehet horgászni, amely egyesületi tagoknak 25 lej, másoknak 35 lej egy napra


 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: