2013-03-15 14:40:13• hírek • Póti Orsolya

Versekkel és dalokkal emlékeztek március 15-re

A Szatmárnémeti Kölcsey Ferenc Főgimnázium verses-zenés összeállítással emlékezett meg a 1848. március 15-i eseményekről. A diákok műsorára péntek délben került sor a tanintézmény dísztermében.

Megemlékezésre gyűltek össze március 15-én a Szatmárnémeti Kölcsey Ferenc Főgimnázium diákjai és tanárai az iskola dísztermében. A közönséget IX. és XII. osztályos diákok várták ünnepi műsorral, melyet Nagy Gyula magyartanár segítségével állítottak össze.

Az ünnepi megemlékezés a „Ha én rózsa volnék" című dallal vette kezdetét, majd verseket és versrészleteket hallhattak a jelenlévők. A szavaltok sorát Galiger Barbara diák nyitotta meg Juhász Gyula Március idusa című versével, majd elhangzott részlet Vörösmarty Előszó című költeményéből is.

A verseket néptánc és dal szakította meg, végezetül pedig Petőfi Sándor Nemzeti dal című megzenésített versének közös eléneklésére került sor.

Mint megtudtuk, az ünnepi műsort a IX. B és IX. C, valamint a XII. C és XII. E osztályok tanulóinak közreműködésével sikerül létrehozni.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: