2013-04-12 10:49:57• hírek • Póti Orsolya

Verseket olvastak fel a Pinceklubban a Magyar Költészet Napja alkalmából

A Magyar Ifjúsági Kezdeményezés versfelolvasó estet tartott a Magyar Költészet Napja alkalmából. A rendezvényen főként diákok vettek részt, de jelen volt Muzsnay Árpád, az EMKE alelnöke is.

Április 11-én, csütörtök délután 18 órától magyar költők verseit olvasták fel az RMDSZ székház alatt működő Pinceklubban a Magyar Ifjúsági Kezdeményezés tagjai, valamint a HÁMDT, a SzameDT és a KÖFEDISZ képviselői.

A rendezvényt Csák Gyöngyi, a MIK alelnöke nyitotta meg, aki először a Magyar Költészet Napjáról beszélt, majd felolvasta József Attila önéletrajzát.

Többek között József Attila, Ady Endre és Vörösmarty Mihály verseit hallhatták a klubba látogatók, de a 21 óráig tartó rendezvény alatt sok más magyar költő verse is felcsendült. A rendezvényen jelen volt Muzsnay Árpád, az Erdélyi Magyar Közművelődési Egyesület alelnöke is, aki figyelemmel hallgatta a diákok által felolvasott költeményeket. A MIK által, a Magyar Költészet Napja alkalmából első alkalommal megrendezett felolvasó esten 25-en vettek részt - tudtuk meg a szervezőktől.

A Magyar Költészet Napját 1964 óta, április 11-én József Attila születésnapján ünneplik a magyar nyelvterületen élők. Az iskolákban közös versmondással tisztelegnek a magyar líra előtt, más intézmények és szervezetek pedig irodalmi előadóesteket, könyvbemutatókat és versenyeket szerveznek ez alkalomból.

Noha a költészet napját József Attila születéséhez kötjük, Márai Sándor is április 11-én született 5 évvel korábban, mint József Attila, azaz 1900-ban.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: