2010-08-30 11:21:16• hírek • Szatmar.ro

Verhetetlen a Steaua és a Temesvár

Gólzáporos vereséget szenvedett a Dinamo, kiizzadta a győzelmet a címvédő.

A román élvonalbeli labdarúgó bajnokság, a Liga1 hatodik fordulója után továbbra is van veretlen csapata a mezőnyben, a Steaua és a Temesvár személyében. Nyert, de nem volt meggyőző a címvédő CFR, hatalmas meglepetést okozott a másik kolozsvári egylet.

A forduló szenzációját az újonc Kolozsvári U produkálta, amely a pulyka hálaadási esélyeivel érkezett a Dinamo otthonába. A bukaresti csapat és Ioan Andone vezetőedző azonban ezúttal sem hazudtolta meg magát: az együttes védelme annyira volt szilárd, mint egy frissen öntött sajt. Így Niculescu gólja után hiába fordított Adrian Cristea és Torje, az erdélyiek Lemnaru, Delgado és Niculescu találataival ismét maguk javára fordították az eredményt, N'Doye hajrábeli gólja már nem osztott, nem szorzott. A kezdeti nehézségek után úgy tűnik tehát, az „U" kezd magára találni és komoly esélye van a bennmaradás kivívására, míg a Dinamo ilyen lyukas védelemmel elfeledkezhet a bajnoki álmairól.

A pontvadászat tavalyi győztese, a Kolozsvári CFR jelenlegi formájában szintén csak álmodozhat a címvédésről (hat forduló után persze kockázatos még ezt kijelenteni). Miután az előző fordulóban simán kikapott az újonc Sportultól, ezúttal az utolsó helyezett, idén még nyeretlen Pandurit fogadta Andrea Mandorlini legénysége. Bár a hazaiak végig fölényben játszottak, mégis, a már megszokott túlzott óvatosság jellemezte játékukat. Annak ellenére, hogy a 90 perc során néhány ígéretes helyzet adódott ugyan a kolozsváriak számára, sokat elmond a csapat játékáról, hogy Kone és Alcantara két szöglet után talált be Popa kapujába. Mind a játékerő, mind a papírforma, mind a pályán zajló események feljogosították arra a szurkolókat, hogy egy sima hazai győzelembe reménykedjenek, ez azonban ezúttal is elmaradt. Mármint nem a győzelem, de ahelyett, hogy a CFR „az akkor rúgj az ellenfélbe, amikor lehet" elv alapján erődemonstrációt tartott volna, inkább magára húzta harmatos ellenfelet, amely Tony buta szabálytalansága után egy büntetőből szépített, izgalmassá téve a végjátékot. Bár a CFR nyerni tudott, teljesítménye nem volt meggyőző, így pedig nehéz lesz a BL-ben nem csak a Bayern München és a Roma, de még a Basel ellen is.


Van aki örül, van aki bánkódik: CFR-Pandurii
Van aki örül, van aki bánkódik: CFR-Pandurii


Miután a Rapid még pénteken Herea góljával idegenben legyőzte a Medgyest, a Steaua-Temesvár rangadónak a három pont és a presztízs mellett egy másik tétje is lett: melyik gárda marad veretlen a 2010-2011-es szezonban. Nos, egy kiegyenlített találkozó után, melynek az első órájában azért a Steaua, az utolsó harminc percében pedig a Temesvár játszott valamivel jobban, pontosztozkodás született. Előbb a hazaiak szereztek vezetés Pacurar távoli löketével, amit Contra egy remek szabadrúgásgóllal egalizált.

Kissé eltávolodva a Liga1 küzdelmeitől, ejtsünk néhány szót utóbbi játékos különös esetéről: Cosmin Contrának furcsa mód augusztus utolsó napján lejárt a szerződése a Temesvárral, amely egyelőre nem tett lépéseket ennek meghosszabbítására. A Milan és az Atletico Madrid korábbi védője ennek tükrében kijelentette, hogy befejezi pályafutását...csakhogy közben Cristian Tanase és Cristian Sapunaru sérülése miatt Razvan Lucescu szövetségi kapitány behívta a veterán védőt az Albánia és Fehéroroszország elleni selejtezőkre készülő keretbe! Erre mást nem lehet mit mondani: ilyen is csak nálunk eshet meg!

Ami a pontvadászat élmezőnyét illeti, az élen a 14 pontos Steaua áll, megelőzve a Galacot és a Dinamót (13), míg a bajnoki címvédő CFR 8 egységgel a kilencedik. A katonacsapat lassan egyre inkább a bajnoki arany legfőbb várományosává lép elő. Nem feltétlenül játéka miatt, mert a Steaua sem kápráztatta még el szurkolóit, ám a csapat taktikailag eddig fegyelmezettnek tűnik, és akkor is képesnek tűnik nyerni, amikor nem játszik igazán jól. Malmára hajtja továbbá a vizet, hogy az Urziceni és a Vaslui csak árnyéka annak, amit a szezon előtt vártak tőlük (gyakorlatilag ki is szálltak a versenyből), a Dinamo és a Rapid nem elég konstans, míg a CFR mélyen tudása alatt teljesít. Amikor az ember azonban a Steauáról hosszú távú perspektívában gondolkodik, mindig figyelembe kell vennie egy kiszámíthatatlan destruktúv tényezőt: a Becali-faktort...

Eredmények:
Medgyes - Rapid 0-1
gól: Herea (66.)

Dinamo - Kolozsvári U 3-4
gólok: Adr.Cristea (22.), Torje (24.), N'Doye (89.), illetve Niculescu (17., 60.), Lemnaru (31.), Delgado (35.)

Craiova - Sportul Studentesc 1-0
gól: Stoianof (91.)

Kolozsvári CFR - Pandurii 2-1
gólok: Kone (18.), Alcantara (23.), illetve Voiculet (86, 11-es)

Galac - Brassó 1-0
gól: Costin (90.)

Steaua - Temesvár 1-1
gólok: Pacurar (53.) illetve Contra (80.)

Urziceni - Vaslui 2-1
gólok: Maftei (22.), Bordeanu (39.), illetve Wesley (88.)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: