2017-06-16 17:51:27• hírek • Szatmár.ro

Vérfrissítés a városi választmányban - FRISSÍTVE

Péntek délután a filharmóniában tartotta a Szatmárnémeti RMDSZ a küldöttgyűlését, melyen meghatározták a szervezet választmányának összetételét. Ez a városi szervezet egyik legfontosabb döntéshozó szerve, egyebek mellett ennek tagsága dönt a városi elnök személyéről is.

A pénteken tartott küldöttgyűlésen a partner politikai szervezetek nevében Romeo Nicoara (PNL), Leitner János (NDF) és Zazula Béla (MPP) mondtak köszöntőt, majd Kereskényi Gábor, a Szatmárnémeti RMDSZ elnöke tartott beszámolót. Felelevenítette az elmúlt választásokon aratott sikereket, melyek következtében RMDSZ-es polgármester állhat a megyeközpont élén és RMDSZ-es politikus nyerte el a megyei tanácselnöki posztot. Beszélt továbbá az elmúlt évek sikeres rendezvényeiről – Családi hétvége, Partiumi Magyar Napok, Szilveszteri bál, stb. -, és a havonta megjelenő Tessék, kérem Szatmárnémeti kiadvány elindításáról is.   

Nemrég megalakult a Barátság Klub, a városi RMDSZ szervezet nyugdíjas-tagozata, melynek elnöke a működési szabályzat pénteki módosításának értelmében tagja lett a választmánynak, illetve a nyugdíjasok képviselője helyet kapott a szervezet elnökségében is.

Maskulik Csaba és Magyar Lóránd egykori városi tanácsi frakcióvezetők az elmúlt években kifejtett munkáról és a jelenlegi helyzetről beszéltek az önkormányzati beszámolóban, Magyar és Erdei D. István pedig a parlamenti munkáról tartott beszámolót.

A küldöttek megszavazták a városi választmány összetételét. Ennek alapból tagjai Polner Zoltán, Kovács Máté, Kibédi Albert, Kacsó Zoltán, Veres Norbert, Nagy Szabolcs, Balázsi István és Maskulik Csaba körzeti elnökök, Muresan István MIK-elnök, Szőcs Péter, a Szent István Kör elnöke, Poszet Kinga, a városi nőszervezet elnöke, Kereskényi Gábor polgármester, Bertics István, Gáti István, Günthner Tibor, Kiss József, Szejke Ottília, Zsók Csaba városi tanácsosok, Erdei D. István és Magyar Lóránd parlamenti képviselők, Turos Lóránd szenátor és Zaj András, a nyugdíjas-szövetség elnöke.

A küldöttek még egy 39 nevet tartalmazó listáról választották ki a többi tagot. Ennek értelmében a következő személyekkel egészült ki és vált teljessé a testület: Pataki Csaba, Kereskényi Noémi, Butka Gergely, Stier Péter, Fógel László, Gnándt Zoltán, Nits János, Kiss Mihály, Sholtz Béla, Major Melinda, Bura Maksay István, Thoroczkay Sándor, Miszti Örs, Horváth József és Hrenyu Péter.

FRISSÍTVE: Az új választmány már a közgyűlés után összeült és döntöttek a Szatmárnémeti RMDSZ vezetőségét illetően. A szavazást követően Kereskényi Gábor maradt a szervezet elnöke, az alelnök továbbra is Magyar Lóránd lesz, a jegyzői feladatokat pedig - ahogy eddig is - Stier Péter látja el.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: