2018-08-22 21:35:18• hírek • Szatmar.ro

Vereségével nehéz helyzetbe került a Vidi FC

A több mint fél órát emberhátrányban játszó Vidi FC 2-1-re kikapott a görög AEK Athén csapatától a labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtező negyedik fordulójának szerda esti, első mérkőzésén a Groupama Arénában, így nehéz helyzetben várhatja a jövő heti visszavágót.

A Vidi FC a 79. európai kupameccsét játszotta szerdán, de görög ellenféllel most találkozott először. Az AEK Athén az előző fordulóban csatlakozott a BL-selejtező mezőnyéhez, amikor a skót Celticet ejtette ki.
    
 
A magyar bajnokcsapat a Bajnokok Ligája-selejtező első fordulójában a luxemburgi F91 Dudelange-ot, majd a nála magasabban rangsorolt bolgár Ludogorec és svéd Malmö FF gárdáját búcsúztatta. Szerb edzőjük, Marko Nikolic a találkozó előtt azt mondta, az idény előtt volt egy közös álmuk, amelyben erősen hittek. "Reméljük, ez a rájátszás nem a vége, mert ebben a sorozatban akarunk maradni" - fogalmazott.
    
 
A Vidi FC kezdte lendületesebben a találkozót, ám BL-álmai csak a 22. percig élhettek, mert akkor egy labdáért folyó párharc után - talán kissé túlzóan - a játékvezető azonnali piros lappal kiállította Huszti Szabolcsot. Az emberelőnybe került AEK Athén azonnal magához ragadta a kezdeményezést, míg a fehérváriak kilenc emberrel védekeztek. Az óriási görög nyomás a 35. percben érett góllá: egy távoli lövés után a Kovácsik Ádámról oldalra pattanó labdát a belga Viktor Klonaridis lőtte a hálóba.
    
 
A 39. percben hatalmas egyenlítési lehetőséget hagyott ki a Vidi: Kovács István bal oldali beadását Fiola Attila néhány méterről a kapusba fejelte.
    
 
A fordulást követően Taszosz Bakaszetasz kettőre növelte az AEK előnyét egy jól helyezett, 17 méteres lövéssel. A hazaiak reménytelen helyzetbe kerültek, némi reményt csak a második görög találatot jegyző Bakaszetasz - az elsőhöz hasonlóan kissé túlzó - piros lapja jelentett az 54. percben. Egyenlő létszámnál is több vendéghelyzetet láthatott a közönség, hogy aztán a 68. percben talpra ugorhasson: Kovács István pazar kiugratását követően Danko Lazovic lőtt a görögök kapujába.
    
 
Vérszemet kapott a magyar bajnok, több veszélyes lövése volt ebben a periódusban. A 78. percben Loic Nego a szinte kihagyhatatlant hagyta ki, amikor Stopira levágódó lövését néhány lépésről az üres kapu mellé gurította. A hősiesen küzdő Vidi FC futószalagon alakított ki helyzeteket a vendégkapu előtt, ám a mérkőzés végéig ezekből egyet sem sikerült kihasználnia. Az AEK Athén így egygólos előnnyel várhatja a visszavágót, amelyet jövő kedden rendeznek meg a görög fővárosban.
    
 
A párharc győztese a Bajnokok Ligája, vesztese az Európa-liga főtábláján szerepelhet ősszel.
 
 
Ami az est többi párharcát illeti, a magyar válogatott hátvéd Kádár Tamás csapata, az ukrán Dinamo Kijev 3-1-re kikapott a holland Ajax vendégeként. A védő végigjátszotta az amszterdami mérkőzést, amelynek végeredménye már az első félidőben kialakult.
 

Bajnokok Ligája-selejtező, 4. forduló, első mérkőzések:
Ajax (holland)-Dinamo Kijev (ukrán) 3-1 (3-1)
Young Boys (svájci)-Dinamo Zagreb (horvát) 1-1 (1-1)
Vidi FC-AEK Athén (görög) 1-2 (0-1)
    kedden játszották:
Crvena zvezda (szerb)-Salzburg (osztrák) 0-0
BATE Boriszov (fehérorosz)-PSV Eindhoven (holland) 2-3 (1-1)
Benfica (portugál)-PAOK (görög) 1-1 (1-0)
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: