2009-01-25 13:04:11• hírek • Szatmar.ro

Vereség a házigazdákkal szemben

A magyar válogatott öt gólos vereséget szenvedett Horvátországgal szemben.

A Horvátországban zajló 21. férfi kézilabda-világbajnokságon a főcsoportban a magyar válogatott a házigazda horvátokkal találkozott és szenvedett öt gólos vereséget, így már biztosan nem jut be a legjobb négybe. Románia az Elnök-kupa első mérkőzésén 11 góllal verte Kubát.

 

Tizenötezer fanatikus szurkoló által keltett frenetikus hangzavarban kezdődött a találkozó, melyen a horvátok találtak be először az ellen kapujába. Igaz, gyorsan jött az egyenlítés is. És a teljes első félidőt ez jellemezte, fej-fej mellett haladt a két csapat, soha nem volt két gólnál nagyobb különbség. A 10. percben 5-5 volt az állás, bő tíz perccel később 10-10, a szünetre végül 14-12-es hazai előnnyel vonultak a csapatok. A második félidő is hasonlóan indult, ám ekkor már egyre kevésbé tudta tartani a lépést a magyar csapat. Ez persze nem azt jelenti, hogy a horvátok nagyon megléptek volna, de az első félidőben tapasztalt 1-2 gólos különbség 3-4-re nőtt. Amikor nagyon kellett, a hazaiak mindig betaláltak és remekül kontráztak, így az utolsó öt percben már eldőlt, hogy Magyarország biztosan nem lehet ott a legjobb négyben. A vége 27-22 volt Horvátország javára. Vasárnap Svédország, hétfőn Dél-Korea vár a magyar csapatra.

Míg a torna legjobb 12 csapata a középdöntőben csatázik, addig a másik 12 az ún. Elnök-kupában vigasztalódhat. Ennek keretein belül az első csoportban lépett parkettre Románia is, akinek a kubai válogatott volt az ellenfele. Hatalmas meglepetésre a karibiak gyorsan négy gólos előnyre tettek szert, minek következtében Aihan Omer már az elején elhasználta egyik időkérési lehetőségét. Ennek meg is lett az eredménye, mert tíz perccel később már 12-5 volt a román válogatott javára. Ám Románia a teljes meccsen nagyon hullámzó teljesítmény nyújtott, melynek következtében újabb tíz perc múlva már 13-11-re olvadt az előnyük, ám a szünetben ismét megnyugtató, 21-15-ös előnnyel rendelkeztek. A második félidő hasonló folytatásban volt részük a nézőknek, melyben Pârâianu szórta a gólokat, de az eladott labdákból rendre betalált az ellenfél. Végül Románia 29-18 arányban győzni tudott, a folytatásban pedig vasárnap Kuvait, hétfőn Spanyolország ellen lesz az ellenfele.

Eredmények:
Középdöntő, I: csoport:

Horvátország-Magyarország 27-22, Szlovákia- Dél-Korea 23-20, Franciaország-Svédország 28-21
II. csoport:
Norvégia-Macedónia 29-27, Németország-Szerbia 35-35, Lengyelország-Dánia 32-28

Elnök Kupa: I csoport:
Románia-Kuba 29-18, Argentína-Kuvait 26-25, Spanyolország-Ausztrália 42-10
II. csoport:
Tunézia-Szaúd-Arábia 28-21, Algéria-Egyiptom 28-22, Oroszország-Brazília 25-22

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: