2017-03-05 18:37:24• hírek • Kocsis Zoltán

Vereség a barátságos meccsen, a válogatottnak bizonyíthatnak a fiatalok

fotó: http://ziuadecj.realitatea.net
fotó: http://ziuadecj.realitatea.net

Egy helyet veszített és a harmadik helyre esett vissza a második osztályú bajnokság tabelláján az Olimpia úgy, hogy nem is léphetett pályára, mivel soron következő ellenfele visszalépett a pontvadászattól. A klub fiataljai a következő napokban a válogatott összetartásán bizonyíthatnak.

Augusztus 27-én szezonbeli legnagyobb arányú győzelmét aratta az Olimpia, amikor a Pankota otthonában 9-0-ra legyőzte a helyi Sólymokat. A visszavágóra szombaton került volna sor, ám ez elmaradt, mivel az Arad megyei alakulat azóta visszalépett a pontvadászattól. Ennek következtében a szatmáriak a 23. fordulóban - ellenfél híján - nem léphettek pályára. Így gyakorlatilag nem védhették meg második pozíciójukat a tabellán.

Az Oli ugyanis a rendkívül előkelő második helyre lépett fel azzal, hogy a tavaszi nyitófordulóban nyerni tudott Brassóban. A barcaságiak most elszalasztották a visszaelőzés lehetőségét azzal, hogy csak 1-1-es döntetlent értek el Calarasi-on, egy ponttal lemaradva így a 40 pontos Olimpia mögött. Előzött viszont a Sepsi, amely sima 3-0-val küldte haza az Afumati csapatát, és egy ponttal megelőzte az Olit. A sárga-kékek valószínűleg hétfőn újabb pozíciót veszítenek, mivel a 39 pontos Arad várhatóan fölülmúlja a Resicabányát.

Nem töltötte persze tétlenül a szombatot a csapat, Kolozsváron játszott felkészülési mérkőzést a patinás Universitatea jogutódjával. Az anyagi gondok miatt a negyedik osztályba visszasorolt gárda 2-0-ás győzelmet aratott a korábban a Temesváron, a Rapidban is megforduló, Izraelben és Grúziában is légióskodó Dorin Goga, valamint a szenegáli Baba Ndaw Seck góljaival. Az első gólt megelőzően az Olimpiától januárban hazatérő Rares Takács adta a gólpasszt, míg a második gól szerzőjéről azt kell tudni, hogy 21 éves, korábban az olasz Bresciában nevelkedett, az ősszel pedig az itáliai negyedik vonalban szereplő Poggibonsi együttesében játszott. Az U-nál próbajátékon szerepel.

Bogdan Andone azt a kezdőt küldte pályára, amelyet egy héttel korábban Brassóban is. Kivételt képez a csapatkapitány Cosmin Iuhas, aki eltiltás miatt hiányozni fog a következő bajnokin, így őt Romario Rus helyettesítette. A szünet után aztán mindenki pályára léphetett.

Az Olimpiával kapcsolatos hír továbbá, hogy a Román Labdarúgó Szövetség jövő héten válogatót szervez második és harmadik osztályban szereplő játékosoknak, akik pályára léphetnek az U21-es válogatottban. Bogdan Isaila szövetségi kapitány 22 játékost néz majd meg, köztük az Olimpia három labdarúgóját: Cosmin Burát, Carlo Erdeit és Andrei Ludusant.

Az Olimpia legközelebb szombaton Nagyváradon lép pályára a bajnokságban, majd az Afumati-ot látja vendégül.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: