2008-11-01 19:37:48• hírek • Szatmar.ro

Véres összecsapások Szlovákiában

A Dunaszerdahely-Slovan mérkőzésen több magyar szurkolót megvertek.

A szlovák labdarúgó élvonal újonca, a Dunajska Streda (Dunaszerdahely) csapata szombaton a fővárosi Slovan Bratislava együttesét látta vendégül.

A mérkőzést felfokozott várakozás előzte meg, több okból kifolyólag is. Egyrészt a pozsonyi szurkolók híresek nacionalizmusukról. Másrészt pedig a Dunaszerdahely előző mérkőzésén, Nagyszombaton a hazai Spartak Trnava szurkolói szintén magyarellenes megnyilvánulásokkal hívták fek magukra  a figyelmet. Raádásul a hazai ultrák, mintegy magyar szimbólumként, több Ferencváros mezt égetettek el. Ennek hírére a budapesti zöld-fehérek több csoportja is jelezte, ott lesznek szombaron a Slovan elleni meccsen.

A két magyar (Vasas Zoltán, Regedei Csaba) és több Magyarországon is megforduló labdarúgót is foglalkoztató Dunaszerdahely Slovan elleni találkozója előtt a rendőrség mindkét szurkolótáborral összecsapott, 13 embert letartóztattak, 16 volt a sebesültek száma.

Ezzel azonban nem ért véget a csata, a mérkőzés 15. percében ugyanis kommandósok nyomultak be a magyar szurkolók szektorába.  Az összecsapás következtében több embert kórházba szállítottak, egyet mentőhelikopterrel. Ekkor elterjedt a hír, hogy egy szurkoló meghalt, ám ezt a hangosbemondó később cáfolta.

A találkozót a vendégek nyerték 4-0 arányban.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: