2011-01-24 14:20:30• hírek • Szatmar.ro

Veres ezúttal fölülmúlta Tatarant

Illusztráció
Illusztráció

Az év első igazán rangos versenyét rendezték a hétvégén az ausztriai Mödlingben Veres Gréta, Amalia Tataran és Stepper Evelin számára, ahol a Szatmárnémeti Sportklub három fiatal párbajtőröző tehetsége az U20-a Világkupa-versenyen lépett pástra.

A 134 versenyzőt felsorakoztató tornán a szatmáriak közül Veres szerepelt a legeredményesebben, hisz hármójuk közül csak neki sikerült bejutnia az első tízbe: hét győzelem és két vereség után végül a kilencedik helyen végzett, miután 15-8 arányban kikapott a lengyel Jago Zagalától.

A csoportból való továbbjutás természetesen Tatarannak sem okozott gondot, ám ezt követően egy fantasztikusan szoros csatában 15-14-re kikapott az orosz Valentina Lusinától - úgy, hogy 14-13-ra még a szatmári lány vezetett. Ezzel összességében a 34. helyen végzett.

Szintén sikeresen vette a csoportkör jelentette akadályt Stepper is, aki aztán a 64 közé jutásért kikapott a svájci Justien Geriudet-től és végül a 72. helyen végzett. Mivel azonban mindhárman 1994-es születésűek, aminek következtében a korcsoportjuk felső korhatárától még három év választja el őket, a fenti eredmények mindenképpen biztatóak.

„Veresnek csupán ez volt a harmadik Világkupa-versenye, eddig még a 64-be sem jutott be, így ez egy kiváló eredmény számára, amivel nagy esélye van arra, hogy Tatarannal együtt részt vegyen a márciusi klagenfurti kadett Európa-bajnokságon. Amaliától többet vártam, de az orosz ellen nem volt türelme, hamar el akarta dönteni az asszót, és emiatt hibázott", értékelt a verseny végén Csiszár Ferenc edző.

A Világkupa-sorozat következő versenyét február 12.-én rendezik, Pozsonyban.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: