2012-08-07 14:32:17• hírek • (x)

Augusztus 11-én lesz az idei Repülőnap

A szatmári rendezvényhez hasonló repülős nap Nyíregyházán
A szatmári rendezvényhez hasonló repülős nap Nyíregyházán
Az augusztus 11-én megrendezésre kerülő Szatmárnémeti repülőnapra meghívást kapott Nyíregyháza polgármestere is. A Szatmár Megyei tanácselnök nyíregyházi látogatásának célja elsősorban az volt, hogy a magyarországi és a határmenti repülőklubok-, és magánklubok képviselőivel a további kapcsolattartás céljából vegye fel a kapcsolatot.

Szatmár Megyei Tanács, a Román Repülőklub és a Szatmárnémeti Nemzetközi Repülőtér - a fő partnerekkel, a Tarommal, az OMV-vel és az Eurospeeddel közösen -, immáron ötödik alkalommal szervezi meg a Szatmárnémeti Repülőnapot.

A Repülőnap augusztus 11-én, 12 órakor veszi kezdetét a Szatmárnémeti Repülőtéren. A változatos programok között lesz sétarepülés a Tarommal, légiparádé Mig-21 Lancer típusú vadászrepülővel, Iar 330 Puma helikopterrel, ejtőernyőzés, akrobatikus műrepülés, légiparádé, ultrakönnyű- és vitorlázórepülés, hőlégballon bemutató és tombola. A programsorozat végén a szervezők koncertekkel kedveskednek a közönségnek.

Fellépnek: a Hotca testvérek, Crina Marcus, Tudor Todut, Ioana şi Sorinel valamint Aurel Tamas, Corina és a magyarországi United együttes. Az eseményre a szervezők, a Transurban Rt. által különjáratokat is biztosítanak. A belépés ingyenes!

További részletekért látogass el a www.mitingaviatic.ro honlapra.

A hatékonyabb szervezés és az évről évre megrendezésre kerülő programok tökéletesítése érdekében Adrian Stef, a Szatmár Megyei Tanács elnöke részt vett a Nyíregyházi Műrepülő Világbajnokság díjkiosztó ünnepségén, amely a Szatmárnémeti Repülőnaphoz hasonló programokkal kápráztatta el a közönséget. Ez alkalommal a Szatmár Megyei Tanács elnöke találkozott Nyíregyháza polgármesterével, a szomszédos repülőklubok-, és magánklubok képviselőivel egyaránt.

Repülőnapot tartanak Szatmárnémetiben augusztus 11-én

Amint azt a tanácselnök kifejtette, a szomszédos Szabolcs-Szatmár Bereg megyével számos közös együttműködésben, határon átnyúló pályázatban vett részt úgy Szatmár megye, mint a két intézmény és az alárendelt intézmények egyaránt. A nyíregyházi repülőtéren való tartózkodása alkalmával a tanácselnök kifejtette, szeretne együttműködést kötni a Nyíregyházi Repülőtér és a Szatmárnémeti Nemzetközi Repülőtér között. Nyíregyházán zajlott a Műrepülő Világbajnokság, egy olyan rangos esemény, melyet készek vagyunk a közeljövőben akár Szatmárnémetibe is megrendezni. Tudvalevő, hogy én személyesen, de Szatmár megye mindig is támogatta a szatmári repülés ügyét. Támogattuk a Repülőklubot, és tulajdonképpen annak újjászületését - hangoztatta a tanácselnök.

A tanácselnök a nyíregyházi polgármesterrel folyatott megbeszélés során kitért a két megye további szorosabb együttműködésének szükségességére annak érdekében, hogy a két megye lakossága kölcsönösen ellátogathasson a megrendezésre kerülő rendezvényekre, legyenek azok kulturális, sport vagy más jellegűek, minden olyan rendezvényre, amely a Megyei Tanácshoz - de nemcsak - kapcsolódik.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: