2010-08-04 17:53:24• hírek • Szatmar.ro

Polgármester- választás lesz Ráksán

Készülhetnek a polgármester választásra Ráksán. A kormány mai ülésén megszavazták ugyanis ennek kiírását.

Közel egy évtized telt el azóta, mióta elhatározták, Ráksának és Avasújvárosnak különválását. A szenátus idén április 27-én fogadta el ezt, azonban a mai napig nem sikerült előrelépni az ügyben.

A politikai megegyezéseknek köszönhetően ugyanis a terv arról szólt, hogy az akkori polgármester, Betea Toma lesz Ráksának az ideiglenes vezetője. Ez azonban a prefektus Radu Giurca miatt nem következett be, ugyanis ő Balas Toadert, az asújvárosi alpolgármestert ültette a székbe.

A ráksai Betea ezért bosszúból nem mondott le az avasújvárosi tisztségéről és a két közigazgatási egység közötti vagyonelosztás sem történt meg.

A bonyodalmak miatt pedig a két település lakosai is felháborodtak, hiszen az avasújvárosiak szerettek volna egy új polgármestert, míg a ráksaiak Beteahoz ragaszkodtak volna.

A mai kormányülés azonban pontot tett végre a hosszú huzavonának. Gáti István kormány-főtitkárhelyettes portálunknak elmondta, a mai döntés értelmében Ráksán szeptember 12-én lesz polgármester-választás.

Csehi Árpád, Szatmár Megye Tanácsának elnöke örömét fejezte ki az iránt, hogy az egy évtizedes várakozásnak immár meglett a gyümölcse. A változásokat előidéző okok immár a megoldás felé tartanak. A leválást minden párt támogatta, így végül sikerült kedvező megoldást találni, amely mindkét település életében fejlődést vonhat maga után.


Szeptember 12-én szavazhatnak a ráksaiak az új alpolármesterre
Szeptember 12-én szavazhatnak a ráksaiak az új vezetőkre


 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: