2011-02-17 16:07:35• hírek • Szatmar.ro

Vérbeli rangadóra készül a VSK kézicsapata

A bajnoki címért küzdő Székelyudvarhely elleni idegenbeli meccs előtt az esélytelenek nyugalmával léphetett pályára a Szatmárnémeti VSK férfi kézilabda csapata az elmúlt hétvégén. Pénteken azonban már a szatmáriak számítanak favoritnak, Palkó János és Nicoale Istrate tanítványai ráadásul egy vérbeli regionális rangadóra hangolnak.

Péntek délután 17 órai kezdettel ugyanis az ősi rivális Nagybányai Minaur teszi tiszteletét az Ady Endre utcai sportteremben. Ha a már említett rivalizálás nem nyomna eleget a latba, az összecsapás súlyát tovább növeli, hogy a szatmáriak egy győzelemmel konszolidálhatnák pozíciójukat a bányaiak előtt: jelenleg ugyanis 11 pontjával a VSK a 8. helyet foglalja el a tabellán, míg a Minaur két egységgel kevesebbet gyűjtve a kilencedik helyen tanyázik.

„El sem tudjuk képzelni, hogy ne nyerjünk, ráadásul ez presztízscsata is", jelölte meg az irányvonalat Fógel László klubelnök. Nem könnyíti meg ugyanakkor a szakvezetés dolgát, hogy Deivid Munea gerincében porckorongsérvvel küszködik, míg Cosmin Libert térdszalagjai meg vannak húzódva. „Liberţet megpróbáljuk rendbehozni a Temesvár elleni meccsig, de addig most Nagybányát kell legyőzni, utána jöhet a Poli meg a Suceava elleni két hazai találkozó, melyeken szintén a két-két pont a cél.

A Minaur most jó formában van, a múlt héten 13 góllal verték meg otthon Temesvárt, ám a VSK is jól játszott Székelyudvarhelyen, ez pedig biztató", mondta Palkó. Aki mellesleg nagybányai, a szatmáriak közül pedig Várady Gyula a nyáron pont a Minaurtól érkezett, míg Jan Vizsbovszkij és Silviu Surducan korábban játszott a pénteki ellenfél színeiben.


A VSK mindeképpen nyerni szeretne a Minaur elleni derbin
A VSK mindenképpen nyerni szeretne a Minaur elleni derbin


A Román Kézilabda Szövetség a héten többoldalú tanácskozást tartott a bajnokság kiírásának reformjáról, az edzők megbeszélésén pedig Palkó is részt vett. A trénerek úgy döntöttek, hogy a 2012-2013-as idénytől létre kellene hozni egy nyolc csapatos Szuperligát valamint egy szintén nyolc együttes alkotta Nemzeti Ligát. Ennek azonban az első feltétele, hogy a következő szezonban már 16 gárda alkossa a jelenlegi élvonalat. Döntés a szövetség közgyűlésén várható, addig azonban az illetékesek kikérik a klubvezetők véleményét is.

A tanácskozáson szó esett arról is, miként lehetne emelni a második osztály küzdelmeinek színvonalát, valamint arról is, miként lehetne növelni az utánpótlás bázisát, mivel jelenleg Romániában csak 5600 igazolt játékos kézilabdázik.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: